Salmi-Lilja matchhjälte för HC Dalen

Klockan 06.00 lämnade bussen Norrahammar med destination Gotland för HC Dalen som på kvällen mötte Visby/Roma när Allettan drog igång efter julledigheten.

Efter knappa halva perioden spelad så tog Dalen genom Gustav Salmi-Lilja ledningen i matchen, en ledning som stod sig perioden ut. Hemmalaget kvitterade i mitten av andraperioden genom Linus Lundström men lika läget skulle bli kortvarigt då Salmi-Lilja strax efter sköt Dalen i ledningen i matchen igen. 2-1 stod sig länge i matchen och det såg ut som att Norrahammarslaget skulle få med sig tre poäng. Men med knappa 30 sekunder kvar så kvitterade hemmalaget genom Emil Öhrwall och matchen gick till övertid och straffavgörande där Salmi-Lilja blev stor matchhjälte då han satte sin tredje puck för kvällen och sköt extrapoängen till HC Dalen.

– Det blev en konstig match, så som det kan bli efter ett uppehåll,  vi var bra defensivt men man kanske kunde ha önskat lite mer offensivt, sa Dalens tränare Pelle Gustafsson, till Jönköpings-Posten efter matchen.

MATCHFAKTA:

Visby/Roma–HC Dalen 2–3 e. str. (0–1, 1–1, 1–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (8.16) Gustav Salmi-Lilja (Colton Kalezic, Kalle Holm).

Andra perioden: 1–1 (9.18) Linus Lundström (Marcus Lundberg, Adam Lidström), 1–2 (10.38) Gustav Salmi-Lilja (Alex Ek, Andreas Røykås Marthinsen).

Tredje perioden: 2–2 (19.24) Emil Öhrwall (Albin Swedin, Olle Andersson).