Ineffektivt Väsby föll mot Hudik

Det bjöds på härlig hockeyunderhållning när Väsby mötte Hudiksvall under söndagseftermiddagen. Väsby gjorde en spelmässigt bra insats men Hudiksvall visade upp en bättre effektivitet och vann en jämn match med 3-1. Väsby skapade mycket framför allt i den första och andra perioden men saknade tillräckligt bett i avslutningarna för överlista en starkt spelandes målvakt hos gästerna.

Det brukar vara bra fart i matcherna mot Hudik och så var det även idag. Spelmässigt gör vi det helt okej och skapar en hel del målchanser men är ineffektiva idag. Motståndarna är starkare framför båda målen och vinner matchen där. Vi ska bryta ned detta och ta nya tag på nästa vecka, säger tränare Jussi Salo.

Trots tjugo mållösa inledande minuter var det tjugo väldigt underhållande sådana som utspelade sig mellan de välbekanta lagen men där de för första gången denna säsong möttes i en seriematch.

Det var egentligen sprudlande energi från början till start och där Väsby redan per omgående fick ett gyllene läge när man fick spela fem mot tre. Man skapade sig också en del bra lägen men Hudiksvalls målvakt Isak Johansson, som var tillbaka i Upplands Väsby för första gången sedan han lämnade Väsby under fjolåret, spelade oerhört inspirerat.

Hudiksvall var tunga och bastanta i sitt spel och hade mest puck i perioden men de farligaste chanserna i perioden hade ändå Väsby. Filip Rydström var centimeter från att pillra in en retur och Carl Wassenius fick ett straffslag men alla gick bet i att överlista Hudiksvalls målvakt.

Hudiksvall fick med sig mål under mittakten och det var även psykologiskt viktiga sett till när de föll. Redan efter sexton spelade sekunder satte de ledningspucken via ett friläge och sedan föll utökningen när det endast återstod trettiofyra sekunder av perioden.

Blytunga mål för Väsby att släppa in eftersom man där emellan spelade riktigt bra och skapade sig flertalet högoktaniga chanser. Målvakt Isak Johansson var dock fortsatt oerhört säker och klarade allt som lastades mot honom. Man minns särskilt en plockhandsräddning uppe mot krysset när han liggandes ändå fick upp handsken och förhindrade ett givet mål från Calle Åsell.

Det ska även sägas att Hudiksvall hade sina beskärda delar av lägen i perioden och där de framför allt direkt i inledningen av perioden, efter att de tagit ledningen var ytterst nära att utöka redan i bytena efter.

I den sista perioden hade Väsby svårare att skapa klara lägen. Hudiksvall kröp något bakåt med sitt lag och såg till att freda sitt mål på ett bra sätt. Det var egentligen bara Adam Falk och Elias Ewertzh som var framme och frestade men slutprodukterna var helt enkelt inte tillräckliga vassa för att hitta vägen till nätet.

Istället kunde Hudiksvall på sitt första läge i perioden sätta 3-0. Ett mål som på något sätt karaktäriserade matchen eftersom det blev ett självmål där ett inspel träffade en olycklig Mikael Lengmo och där pucken sedan vallades in i mål.

Pucken gick helt enkelt gästernas väg och även fast Väsby till slut ändå fick in ett reduceringsmål via backskott direkt efter tekning av Fredrik Stridlund och sedan stod för tre vassa avslutande minuter med utplockad målvakt och med bastant tryck mot Hudikkassen, så blev det inga fler mål i matchen.

Sammanfattningsvis så får Väsby ta med sig den spelmässiga insatsen från matchen som var bra och där det var egentligen bara pricken över i:et i form av mål som saknades. Hudiksvall är ett bra lag och matchen var jämn men där effektiviteten hos gästerna helt enkelt var lite bättre.

Calle Åsell stred stenhårt i matchen och ledde Väsbys vassaste formation med Falk och Hägg föredömligt i matchen. Han vann många lösa puckar och var ständigt på språng i matchen och får tack vare det tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till Rasmus Sörgardt som återigen var företagsam från sin backposition och var nyttig i såväl egen som offensiv zon.

Sista grisen ges till Christian Hägg som likt sina kedjekamrater var riktigt på bettet idag och krigade och slet på ett fint sätt.

I övrigt skänks lite extra beröm Adam Falk, Filip Rydström samt till Daniel Carlqvist som stack ut något från ett annars kollektivt välspelandes Väsby.