Veckans lag i HockeyEttan Östra #13

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått. Denna vecka är uttagningen baserad på den serieepilogen.

Målvakt:

Linus Ryttar, Väsby
Väsbymålvakten Linus Ryttar har under hösten delat på målvaktssysslan med Robin Wallin, men ju längre hösten har gått så har Ryttar fått en viktigare roll då Robin Wallin pendlat mellan Väsby och AIK i Hockeyallsvenskan. I den sista omgången gick Linus in och gjorde en kanonmatch borta mot Visby/Roma och hade en stor del i att Väsby lämnade ön med tre poäng. 42 räddningar på 43 skott är imponerade!

Backar:

Simon Löf, Hudiksvall
Hudiksvalls backklippa Simon Löf stod för en fin insats i Hudiks sista match i grundserien. Den rutinerade backen noterade för ett mål och en assist i 3-2 segern mot Sollentuna.

Robin Axbom, Nyköping Gripen
Meriterade Robin Axbom har sedan återkomsten till hemstaden Nyköping varit en av Nyköping Gripens viktigaste spelare. I serieepilogen gjorde 28-åringen Gripens första mål i matchen mot Segeltorp.

Forwards:
Eric Winbergh, Hammarby
Hammarby har den senaste tiden flera tunga och jobbiga förluster bakom sig. Men i serieepilogen borta mot Vallentuna så gjorde man en riktigt bra match och lyckades vinna med 6-3. En som hade en stor del i segern var tvåmålsskytten Eric Winbergh som satte kvitteringen till 2-2 och gav sedan ”Bajen” ledningen några byten senare med sitt 3-2 mål. Dessutom noterades Eric för en passningspoäng på Hammarbys 6-3 mål.

Björn Jonasson, Huddinge
Huddinges rutinerade forward Björn Jonasson är med även denna vecka. I serieepilogen mot Enköping producerade Huddinges nummer tio ett mål och två assists i 4-0 segern.

Felix Johansson, Hammarby
22-årige Felix Johansson har var under hösten en av Hockeytvåan Östras absolut bästa spelare. Förra veckan gick han över till Hammarby och i matchen mot sin tidigare klubb Vallentuna så gjorde Felix sitt första mål i Bajentröjan när han tryckte in Bajens 6-3 puck. Han noterades dessutom för en assist på 3-2 målet.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Östra #1

Veckans lag i Hockeyettan Östra #2

Veckans lag i Hockeyettan Östra #3

Veckans lag i Hockeyettan Östra #4

Veckans lag i Hockeyettan Östra #5

Veckans lag i Hockeyettan Östra #6

Veckans lag i Hockeyettan Östra #7

Veckans lag i Hockeyettan Östra #8.

Veckans lag i Hockeyettan Östra #9.

Veckans lag i Hockeyettan Östra #10.

Veckans lag i Hockeyettan Östra #11.

Veckans lag i Hockeyettan Östra #12. 

 

/Mats Tjernström