Hudiksvall klara för Kvalserien efter vinst över ÖIK!

ÖSTERSUND-HUDIKSVALL 2-3 (0-1, 1-0, 1-2) skott: 34-21  Publik: 1550

För många är det litet överraskande att Hudiksvall klarade av att vinna match tre mot Östersund, på bortaplan.  Nu är det ändå så att Hudiksvall är väldigt starka defensivt med först och främst den duktige målvakten Magnus Åkerlund mellan stolparna.
Hudik släppte in totalt tre mål i PO1 och tre mål i PO2, det är naturligtvis en stor anledning till att man kan gå långt.
Mot Östersund släppte man in två mål vardera i sina vinstmatcher men i förlustmatchen hela fem mål!
Vad säger då coacherna?

Lillis Lövbom, Östersund: -Fantastiskt, vi är saliga nu! De här kickarna man får vid segrarna och nu ett avancemang till att få spela Kvalserien är värt hela säsongens slit!! Måste säga att killarna har spelat på topp och samtidigt har vi haft marginalerna med oss. Östersund hade vissa delar av matchen och vi andra. När de kvitterar till 2-2 i slutet av tredje var det tungt men…det var väldigt starkt att komma tillbaka igen, tycker jag.
Nä, jag har inte dansat, men tjoat och klappat händerna är ganska lössläppt för att vara jag! Vi kommer inte fira nåt speciellt men vi tar ledigt ett par dagar innan vi kör på igen.

Kjell-Åke Andersson, Östersund: -Tycker vi var klart bästa laget idag, men Hudik utnyttjade dom få chanser dom fick. Lider med spelarna, dom förtjänade att vinna.

/Pelle Björnekärr