Premiärseger!

En premiär med derbykänslor, utvisningar och en suddenavgörelse.

Segeltorp stod för ett laddat motstånd denna premiär, inte så konstigt på ett sätt då flertal spelare hos gästerna spelade så sent som förra säsongen allsvensktkval med Huddinge.
Det var också gästerna som tog tag i taktpinnen och välförtjänt hade ledningen efter första perioden med 2-0.

Matchen präglades av flertal utvisningar, första perioden gav just powerplaymål båda gångerna.

Andra perioden var inte annorlunda, flera utvisningar men inga mål i powerplay.
Däremot utökade gästerna till 3-0 strax efter att Huddinge blivit fulltaliga efter 8:44.

De som trodde att matchen var över, skulle få fel!

Joakim Hälleström slet i offensivzon och helt utan assist kunde han sätta reduc

eringen 1-3 bara två minuter efter gästernas sista mål.
Huddinge tog sig i kragen och höjde tempot samtidigt som gästerna började dra ner tempot och drog på sig utvisningar. Huddinge gjorde inga mål i powerplay men man hade börjat trötta ut motståndet.

Tredje perioden, en annan slitvarg denna match var Björn Jonasson som hade haft flera chanser och till slut fick även han och laget utdelning, 2-3 efter 9:24 på tavlan.
Båda lagen fortsatte dra på sig utvisningar men det skulle bli Huddinge som skulle få utdelning. Segeltorp fick två utvisningar nära varandra, Huddinge tog timeout och det tog 14 sekunder så var det kvitterat genom Anton Kalte i spel fem mot tre.
Huddinge skulle fortsätta pressa resten av matchen men det skulle inte bli flera mål under ordinarie speltid.

I förlängningen, nytt för i år är att man spelar tre mot tre och spelet kan se lite avvaktande ut men det kan gå fort om man tappar pucken.
Huddinge tog sig in i anfallszon och jobbade fram en utvisning från gästerna för fasthållning.
Efter 2:09 i förlängningen, i powerplay fick Jacob Lundin chans att avgöra matchen och han tog den.

Huddinges kapten sa efter matchen att han var nöjd med gruppens moral, att vända underläge 0-3.
Det grabbarna tar med sig från matchen är utöver moralen är första perioden, att lära sig av de misstagen som man bjöd in gästerna på.

Nästa match, nu på onsdag borta mot Sollentuna kl 19:00
Nästa hemmamatch, söndagen den 23 september kl 16:00 mot Hanviken