Borlänge vann på nytt & Tranås körde över Surahammar

Under onsdagskvällen spelades den femtonde omgången av den västra Hockeyettan.

Köping – Forshaga 3-1

Det blev en jämn match mellan Köping och Forshaga under kvällen, lagen tog ut varandra och det var tätt och tufft på isen.
Matchens första mål dröjde 35 minuter innan Johan Eek kunde ge hemmalaget ledningen med 1-0 och med minuten kvar av den andra perioden såg Köping till att utöka sin ledning till 2-0 genom Anton Svensson.
Med åtta minuter kvar av den tredje kom även 3-0 för Köping genom Rickard Sundlöv och det kändes som att Köping slappnade av en del efter det målet.
Forshaga snyggade till siffrorna till 3-1 genom Stefan Kask med knappt sex minuter kvar att spela men tiden var alldeles för knapp för att Forshaga skulle lyckas vända på matchen.

Lindlöven – Grums 2-5

Grums såg till att avgöra kvällens bortamatch redan under matchens första period.
Axel Lundqvist satte 0-1 efter tre och en halv minut och Pelle Hedlund dubblade ledningen efter drygt sju minuter.
Jesper Broeng reducerade knappa minuten senare men innan den första vilan hade Grums gjort ytterligare två mål.
Robert Thellberg satte 1-3 efter tolv minuters spel och Henrik Messfeldt ordnade 1-4 efter 16.33.
I mittperioden kom även 1-5 för gästerna när Lukas Söderlund gjorde mål i powerplay efter knappt 16 minuters spel.
Jakob Marshall Olsson reducerade strax innan periodvilan men i den tredje perioden bevakade Grums sin ledning och såg till att plocka med sig samtliga poäng hem till Värmland.

Kumla – Skövde 6-3

I Kumla var det aldrig något snack om var poängen skulle landa. Victor Wänghult gjorde 1-0 på sin moderklubb efter knappt 16 minuters spel och Philip Zubenko dubblade ledningen efter drygt 17 minuter.
Redan där kändes det som att luften gick ur gästerna.
Halvvägs in i matchen kom även 3-0 genom Wille Ylitalo innan Skövde lyckades spräcka nollan på Jonathan Frykholm.
Jonas Nyman behövde elva sekunder på sig efter Ylitalos mål och gav Skövde en liten gnutta hopp.
Men i powerplay skickade Henrik Warman in 4-1 med två minuter kvar att spela av mittperioden.
I den sista perioden kom även 5-1 genom Oscar Svanborg innan Skövde reducerade två gånger om.
Först Jonas Nyman efter tolv minuters spel och i spel sex mot fem lyckades även Rasmus Gustafsson reducera.
Men sista ordet fick Kumla och Martin Modigs som skickade pucken i tom kasse med bara sekunder kvar att spela och gav Kumla viktiga poäng.

Borlänge – Arboga 4-0

Borlänge behövde en period för att säkra segern hemma mot Arboga under onsdagskvällen.
Efter en mållös förstaperiod kom Borlänge ut och körde över Arboga i den andra.
Philip Norberg Aspnäs satte 1-0 efter knappt 13 minuter, Petter Mäkitalo ökade på till 2-0 efter knappt 17 och elva sekunder innan paus ökade Christoffer Jansson på till 3-0 i powerplay.
I slutakten fastställde Petter Mäkitalo slutresultatet till 4-0 när han satte sitt andra för kvällen och sjunde för säsongen i powerplay.

Surahammar – Tranås 1-7

Tranås begav sig till Surahammar för att ta sig an bottenlaget i serien. Och som förväntat hade de inga problem att få med sig samtliga poäng hem till Tranås.
Rasmus Koskinen gav gästerna ledningen efter 3.35, Fredrik Lindström dubblade ledningen efter elva minuter, Ivar Arnesson ökade på till 0-3 efter drygt 18 minuter och Anders Skoog fixade 0-4 minuten senare.
Surahammar valde att byta målvakt efter den första perioden men det hjälpte föga, för en dryg minut in i mittakten kom 0-5 genom Mathias Karlsson och efter knappa tolv minuter ökade Anders Skoog på ytterligare en gång fram till 0-6.
Max Rapp hade en chans att öka på till 0-7 när Tranås fick straffslag men pucken passerade aldrig Rasmus Fahlanders mållinje.
Minuten in i den tredje perioden kom istället 0-7. Joakim Erdugan skickade in pucken bakom Fahlander i powerplay.
Med tre och en halv minut kvar att spela lyckades Surahammar till slut göra mål i matchen. Jesper Törnblom överlistade Fredrik Bergvik och såg till att Surahammar åtminstone slapp gå mållösa av isen.

Mariestad – Malung 4-5 (straffar)

I Mariestad var nykomlingen Malung på besök och de tänkte inte ge bort några gratispoäng.
Men det var Mariestad som inledde bäst och tog ledningen dryga kvarten in i matchen genom Albin Sethsson.
Dryga minuten in i den andra perioden dubblade lagkaptenen Filip Törnqvist på ledningen till 2-0 och i powerplay satte Ludvig Collberg 3-0 efter knappt nio minuter.
Då kändes det som att Mariestad gick mot en kassaskåpssäker seger men Malung ville annorlunda och Jonas Kapla reducerade till 3-1 efter knappt 17 minuters spel.
Innan perioden var till ända hade dessutom Emil Johansson reducerat ytterligare en gång fram till 3-2 i fem mot tre.
Och direkt i inledningen av den tredje kom kvitteringen. Emil Johansson behövde 37 sekunder på sig för att se till att det var oavgjort i Mariehus Arena.
När Malung dessutom tog ledningen genom Emil Ax efter drygt fem minuter valde Mariestad att byta målvakt.
Det väckte hemmalaget tillräckligt för att Filip Törnqvist skulle lyckas kvittera och ta matchen till en förlängning.
Den blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.
Där var det tre av skyttarna som gjorde mål, Oscar Olsson och Emil Ax för gästerna och Douglas Lögdal för hemmalaget, därmed gick bonuspoängen till Malung.