Tappert AIF föll knappt mot Piteå

Serieledarna Piteå gästade Lombia under onsdagen. AIF ville göra en betydligt bättre insats än i bortamatchen som slutade med 1-7 i baken. Och hemmalaget visade också upp betydligt bättre takter. Trots det tog det bafra drygt tre minuter innan gästerna satte ledningsmålet efter att AIF gjort ett slarvigt byte och inte hunnit hitta positionerna innan gästerna klippte till. Gästerna hade mer puck men AIF spelade tätt och krympte ytorna. Kvitteringsmålet var riktigt snyggt. Jonathan Mettävainio drev upp pucken och hittade Simon Hammar som levererade Oscar Haaraoja som gick på mål. En snygg styrning och det var 1-1. Skotten 9-5 till Piteå.

Andra perioden blev lik den första. Piteå hade mer puck och AIF stack upp och hade ett par bra anfall. Ledningsmålet kom efter dryga halva perioden. AIF slog en icing, förlorade tekningen och gästerna satte 1-2. Men det hann knappt gå två minuter innan Viktor Lund kvitterade i power play. Närmast omarkerad satte han pucken i nät efter förarbete av firma Hansson Geidon/Taavo. Snyggt. 7-14 i skott och gästerna hade även en puck i målramen och Viktor Lund brände ett friläge men det var 2-2 inför sista 20.

AIF började helt ok och Daniel Taavo fick ett gyllene läge mitt i slottet och sköt i bröstet på gästernas målvakt. Piteå ställde om och satte 3-2 efter isen från blålinjen med ett skott som hittade en väg genom massor av spelare. AIF gav dock inte slaget förlorat och började lyfta upp spelet alltmer. Carl Hjälm i kassen klev fram ett par gånger när Piteå hotade och gästerna var ruskigt farliga så gott som varje gång de fick fart på pucken. Chansen kom i power play efter 14 minuter då AIF spelade mycket bra första minuten. Linus Rosdahl dök upp på bortre stolpen och avslutade men målvakten hann över och avvärjde. Hemmalaget fortsatte trycka på och man spelade också sex mot fem i slutet men skapade inte någon riktigt het chans att kvittera. Skotten totalt 19-33.

AIF gjorde en fullt godkänd insats mot laget som vinner serien. Gabriel Munck och Jonathan Mettävainio ett bra backpar. Linus Rosdahl stabil. Oscar Haaraoja pigg framåt tills han klev av. Calle Hjälm bra i målet. Nu närmast väntar Boden (söndag) och Kalix borta (onsdag) för AIF.