Hudik vann toppmatchen mot Väsby

Väsby – Hudiksvall 1-3

Hudiksvall vägrar att förlora. I kvällens match fick man dock bekänna färg. Hemmalaget Väsby tog ledningen i mitten av den första perioden med 1-0 genom pigge Felix Dahlgren. Men drygt tre minuter senare så kvitterar Adam Seydlitz. I den andra perioden dominerar gästande Hudik och i spel fem mot tre så gör Henrik Marklund 2-1 till Hälsingegänget.  I den tredje perioden kontrollerar Hudik matchen och när man får chansen i numerärt överläge kan Patrik Elfsberg utöka ledningen till 3-1. Väsby har sedan några chanser i slutet av matchen men Magnus Åkerlund kunde freda sin bur.

Enköping – Hammarby 3-1

Skadedrabbade Hammarby utan flera nyckelspelare fick det tufft borta mot Enköping. Hemmalaget vann skotten med klara 37-24 och matchen med 3-1 efter tre snabba mål i den andra perioden. Noterbart var att Enköpings lånespelare Pontus Andersson stod för ett av målen och att unge Pontus Hagman stod för en solid insats i hemmakassen.

Nyköping Gripen – Vallentuna 2-3 (str.)

Vallentuna vände underläget till seger i sudden death borta mot Nyköping Gripen i en skottfattig match (23-17 i Gripens favör). I början av den andra perioden tog Nyköping Gripen ledningen med 2-1 sju minuter senare kvitterade Vallentuna till 2-2 och efter en mållös tredjeperiod så kunde gästernas Gustav Jansson avgöra i sudden death. Noterbart vart att gästernas Erik Persson och Johannes Sandberg var inblandade i två mål vardera och VBKs inlånade målvakt Isak Johansson lämnade matchen med en räddningsprocent på 91,3%.

Sollentuna – Hanviken 5-6 (sd)
Hanviken vände underläge 5-3 till seger med 6-5.  Sollentuna och Hanviken är två lag som dragits med skador på nyckelspelare den senaste tiden. Nu börjar de flesta komma tillbaka. Hemmalaget Sollentuna hade ledningen med 2-0, 3-1 och 5-3 men gästande Hanviken gav aldrig upp och krigade sig kapp. Med 7.14 kvar att spela av den tredje perioden gör Rasmus Kronstrand 5-5, ett resultat som stod sig perioden ut. I sudden death avgör sedan Axel Steen. Noterbart var att kämpen Dennis Folke gjorde två av Hanvikens mål och spelade dessutom fram till ett.

Trångsund – Segeltorp 0-4

Segeltorp vann kommunderbyt mot Trångsund med klara 4-0. Hemmalaget vann dock skottstatistiken med 33-32. Noterbart från matchen var att Dennis Nordström gjorde två av ”Torpets” mål och att Claes Endré räddade 33 av 33 Trånkanskott.