Hammarby avslutade grundserien på bästa sätt

Hammarby gjorde en bra insats i grundseriens sista match borta mot Vallentuna, och vann med 6-3.

Det kunde inte ha börjat mycket bättre – matchen hade bara pågått i 55 sekunder när Linus Carlsson gav Bajen ledningen i power play. Den första perioden kändes mycket stabil från Hammarby, förutom en onödig utvisning för sex spelare på banan – men å andra sidan var det Bajen som var närmast att göra mål under den tvåminutaren. Hemmalaget räddades dock av fin målvaktsparad den gången.

I den andra perioden var det Vallentuna som inledde starkt, och fick utdelning två gånger om inom loppet av ett par minuter. Hammarby jobbade sig tillbaka in i match

en, och efter två fina spelmål där Eric Winbergh var sist på pucken bägge gångerna var det åter grönvit ledning.

Också i den tredje perioden föll ett tidigt mål, och det var Hammarbys Axel Åström som höll sig framme. Veteranen Andreas Paulsson, som gjort över 200 matcher i Hammarbytröjan när det begav sig, styrde in en reduceringspuck med knappt 10 minuter kvar.

Någon riktig spänning blev det dock aldrig, för ett nytt Carlsson-mål i power play såg till att dryga ut Hammarbys ledning – den här gången var det storebror Marcus som satte dit den. Det senaste nyförvärvet Felix Johansson krönte sedan en stark insats med att fastställa slutresultatet ett par minuter före slutsignalen – seger med 6-3!

Efter de senaste veckornas tunga resultat var det förstås viktigt för självförtroendet att avsluta serien med en seger, men det som gladde allra mest var att spelet framförallt i den egna zonen fungerade bättre än på länge och att hela laget stod för en stabil insats sett över tre perioder.

Nu väntar ett par veckors återhämtning innan fortsättningsserien drar igång i mellandagarna – vi återkommer givetvis så snart spelschemat är satt, vilket troligen blir inom ett par dagar.