Förlust mot Kristianstad

Viljan fanns, farten fanns, tacklingarna fanns och spelövertaget fanns. Det enda som saknades var målen. Den där lilla detaljen som är skillnaden mellan vinst och förlust.

Skottstatistik säger långt ifrån allt om hur en match varit men idag stämde det ganska väl med hur vårt spelövertag såg ut. Med 42 (12, 14, 16) skott mot 18 (6, 5, 7) så känns resultatet på tavlan, 1-4, inte alls rättvist sett till matchen som helhet. Men nu är det inte spelövertag och skott på mål som avgör matcher utan skott i mål och där hade gästande Kristianstad de där berömda marginalerna på sin sida.

Vårt enda mål denna kväll gjordes av Oscar Bergkvist 18.20 in i första perioden och innebar reducering till 1-1. Gästerna utökade sedan med ett mål i andra perioden och ett efter bara 28 sekunder i den tredje. Efter en tilltrasslad situation framför gästernas mål där två försvarande spelare la sig på pucken i målområdet tilldömdes vi en straff. Dock var gästernas målvakt, Joel Gistedt, riktigt bra idag och räddade även straffen. Det som hade varit en viktig reducering i jakt på poäng gick om intet. Istället kunde gästerna fastställa slutresultatet med knappt 13 minuter kvar av matchen i numerärt överläge.

Nu tar vi med oss allt det positiva vi ändå presterade idag och laddar om för ny match på fredag borta mot Troja/Ljungby. Redan på söndag spelar vi nästa match hemma då Mariestad kommer till Björkängshallen.