Kristianstad enda segrade lag från Hockeyettan

Boden – Kristianstad 1-4
Kristianstad började kvalserien på bästa möjliga sätt efter 4-1 borta mot Boden. Johan Lundgren som var en härförare i Playoff 3 mot Vimmerby gjorde två mål i kvalseriens första omgång.

-Vi möter ett topplag. Ett skickligt lag som spelar i ett mycket högt tempo och fysiskt bombade oss i närkamperna. Bara att lyfta på hatten. Vi förlorar mot ett bättre lag. För oss handlar det om att snabbt anpassa oss till vad som krävs för att matcha lag på den här nivån, säger Bodentränaren Robert Nordberg.

-Jag tycker att vi kommer ut bra och tar tag i det från start. Andra perioden får vi dubbel utdelning tidigt och efter tycker jag att vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath.

Almtuna – Tranås 6-1
Almtuna körde över Tranås i den första perioden som Uppsalagänget vann med klara 4-0. Men Tranås saknande inte chanser men var inte lika effektiva som AIS. Den andra och tredje perioden förtjänar Tranås kredd för och TAIF-klacken vann läktarmatchen ganska klart trots underläge under stora delar av matchen.

-En match i hög fart och högt tempo matchen igenom. Rolig första match med utdelning för oss i den första perioden. Vi spelar bra med puck och är ödmjuka med uppgiften, spelarna hanterar pressen bra från Tranås. Känslan är god och vi tar med oss positiva bilder och sekvenser till matchen på lördag, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

– Jag är nöjd med vår insats i den andra och tredje perioden. Det finns del positiva bitar från matchen och det är de vi tar med oss till kommande matcher, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.

Vita Hästen – Hudiksvall 3-0
Hästen avgjorde den jämna matchen mot Hudik efter två snabba mål i slutet av den andra perioden. Nyckelspelaren Markus Eriksson passar först fram till 1-0 målet och gör sedan själv 2-0. I slutet av den tredje perioden sätter Emil Eriksson spiken i kistan med 3-0 i tom bur. Noterbart är att hemmamålvakten Viktor Kokman håller nollan.

-Det känns skönt att vara igång igen och att vi får en bra start. Vi skapar kanske inte jättemycket vi men vi får göra tre mål idag och håller tätt bakåt, säger Hästentränaren Fredrik ”Grizzly” Eriksson.

-Vi gör en okej match. Vi tappar efter två snabba mål i den andra perioden. Vi har tillräckligt med chanser för att 1-0. Efter 2-0 tar Hästen över. Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt att inte matchklockan fungerar hela matchen. Trodde att vi kom till en allsvensk arena, säger Hudiktränaren Lars ”Lillis” Lövblom.