Inför Almtuna IS vs Väsby

Tänk att det är snart sjutton år sedan som Väsby Hockey senast mötte fredagens motståndare Almtuna IS. Helt otroligt lång tid med tanke på att detta gäng var en våra värsta antagonister ett tag under slutet av åttiotalet men även under tidigt nittiotal. Men därefter har vägarna inte korsats och föreningarna tagit väsentligt skilda håll. Almtuna tog resan upp till Allsvenskan och med kvalserien till SHL som bästa resultat medan Väsby under samma tidshorisont varit allt mellan topplag i Hockeyettan till en säsong i tvåan.

 

Men nu är det alltså dags igen för alla Väsbyfans att inta Gränbyhallen igen. Eller det var väl att ta i men nog kommer igenkänningstecknen att komma tillbaka för de Väsbyfans som fanns med när det väl begav sig och som på fredagskvällen bänkar sig i denna klassiska hockeylada. Denna säsong är väl kanske också den då lagen är närmast varandra under alla dessa sjutton år med tanke på vad som skett i Almtuna under våren och sommaren.

 

Det var ju nämligen som så att Almtuna åkte ur Allsvenskan i våras och de hade varit en seriekollega till Väsby om det inte hade varit så att IK Pantern dragit sig ur Hockeyallsvenskan någon månad därefter. Då fick Uppsalas hockeyhjältar i föreningen jobba hårt med lagbygget för att försöka fylla de många hål efter spelare som lämnade till flera andra håll och kanter i Sverige och utanför dess rikes gränser. Men nu verkar laget vara redo för spel i Hockeyallsvenskan och laget har även gjort det väldigt bra hitintills under försäsongen. Seger mot Västerås, oavgjort mot Timrå och så oavgjort mot Västerås igen innan enda plumpen blev en förlust på bortaisen i Huddinge med 3-0. Men då vilade laget sju ordinarie spetsar till förmån för tryouter och egna juniorer.

 

För oss i Väsby blir det speciellt att för första gången i historien ställas mot Väsbyduon Calle Åsell och Tobias Liljendahl som ju båda spelar för Almtuna IS i år. Två härliga Väsbyprofiler men troligen blir det ”endast” Calle Åsell som spelar under fredagskvällen eftersom fåglar kvittrat om att ”Tobbe” vilar från matchen.

 

Men otroligt kul blir det i alla fall för Väsby att ställas mot Allsvenskt motstånd och då kommer laget framförallt att testas i defensiven. Det gäller att vara på sin vakt och det kommer säkerligen bli en riktigt nyttig match där många olika lärdomar med största sannolikhet kommer att tas med från tillställningen.

 

Spelarmässigt kommer det troligtvis inte att bli några förändringar från i onsdags med den enda kända skillnaden att Linus Ryttar får göra säsongsdebut i kassen.

 

För er som inte tar E4:an upp till Uppsala så går det att köpa hem matchen och se framför datorn, teven eller mobilen. Länken till sändningen finner ni här:

https://solidsport.com/almtuna/watch/almtuna-is-vasby-ik

 

Väsbys laguppställning:

Linus Ryttar (Edvin Olofsson)

 

Oliver Horrsell – Fredrik Stridlund

Martin Liljekvist – Alexander Glimtoft

Viktor Åström – Mikael Lengmo

Gabriel Österberg

 

Christian Holmblad – Christoffer Gozzi – Elliot Lorraine

Nick Hedemyr – Jonathan Rodensjö – Pontus Karlsson

Eric Winbergh – Jesper Kemi – Markus Nygren

Anton Rask – Felix Dahlgren – Manfred Ehlers

 

Vilar:

Johannes Nilsson – Rehab

Razmuz Waxin-Engback – Rehab

Tobias Hilmerstam

 

// Krister Holmgren