”Pajens” målsuccé när BHF tog 3e raka segern

Borlänge Hockey har inlett Hockeyettan Västra på bästa tänkbara sätt. Efter att ha besegrat både Köping och Malung så åkte man idag till Nyköping för en tuff bortamatch men lyckades med att vara effektiva vinna med 2-5.

Det började bra för BHF som tog ledningen genom Robin Byström 12.28 in i perioden. Byströms första i BHF tröjan.

Annars var det hemmalaget som tryckte på och BHF som mest försökte ligga rätt i banan och satsa på omställningar. Victor Eriksson i BHFs kasse kändes lugn och tog det som kom mot honom.

Hemmalaget fick dock bästa tänkbara start när Simon Rodling redan efter 13 sekunder kvitterade till 1-1. Dock blev glädjen kortvarig när BHF återigen tog ledningen. Markus Persson som hittills var mållös efter att förra säsongen varit poängkung öppnade sitt målskytte för säsongen när han trampade in framför kassen och hittade nätet.

Ett par utvisningar kom också i perioden men lagen skapade inget nämnvärt i de numerära överlägena.

1.53 in i tredje perioden åkte BHFs Robin Höglund på en utvisning som blev kostsam. 2-2 kom genom Adam Hirsch efter en fin passning från förra årets BHFare Henrik Olsén.

Men även denna gång blev glädjen kortvarig då unge backen Ludvig Östman skickade in ett höstlöv ur dålig vinkel som ställde Oscar Malm i hemmamålet och BHF hade återigen tagit ledningen.

Denna gång skulle inte hemmalaget orka komma ikapp. I powerplay stänkte Markus ”Pajen” Persson in sitt andra mål för kvällen efter att ha tagit 3 skott från samma ställe och till slut se pucken glida in.

I öppen kasse fastställde sedan Persson slutresultatet till 2-5 och sitt tredje mål för kvällen.

skotten 27-23 (12-5, 7-11, 8-7)
utvisningar Nyköping 3×2 BHF 6×2
domare Emil Netz

Målskyttar Nyköping: Simon Rodling, Adam Hirsch. Borlänge: Markus Persson x3, Ludvig Östman, Robin Byström