Vinst mot Mariestad

Det blev en härlig seger i mötet med topplaget Mariestad BoIS HC i Malungs ishall, matchen slutade 4-2.

Hemmalaget var tända och laddade direkt från start, som inte riktigt varit fallet i ett antal tidigare matcher. Alla verkade riktigt fokuserade och spelade stabilt och enkelt. Efter halva perioden gjorde Ferletak 1-0 på en kontring, han satte pucken fint upp i bortre krysset. När gästerna fick två utvisningar i rad med sig kändes det som en jobbig period, men istället kunde Knuts(7) kontra in 2-0. Avslutet satt fint i närmsta krysset och assisten kom från Hård af Segerstad.
Skotten i första perioden 5-9.

Efter 51 sekunder in i andra perioden fick MIF ett powerplay och Norgren stod bra placerad framför mål och kunde göra 3-0, fint framspelad av Jacobs och Dalmans. Hemmalaget drar sedan på sig två utvisningar som dock reds ut utan att släppa in något mål. Efter 13,08 gör gästerna 3-1 efter lite missförstånd i mittzonen.
Skotten i andra perioden 3-14.

När Mariestad BoIS HC tidigt i tredje perioden får med sig en utvisning kommer 3-2 och de börjar få vittring. Men mitt i perioden kunde hemmalaget sticka upp och Olsson(4) petar in 4-2 assisterad av Söderlund och Ferletak. Gästerna trycker på och tar ut målvakten ganska tidigt men Olsson i hemmakassen gör en del svettiga räddningar och man lyckas reda ut det hela och gå vinnande ur striden.
Skotten i tredje 6-15

Skott totalt 14-38.

En riktigt bra laginsats, bra målvaktsspel och effektivitet i avslutningarna var grunden i denna seger.

Nästa match, som är den sista i denna serie, är borta mot Grums IK onsdag 11/12 kl 19.00.