Strafförlust mot Nybro

Det var en tuff och tät match som spelades i Björkängshallen under fredagskvällen. Det var oerhört viktiga poäng stod på spel under gårdagens match mot Nybro. Gästerna som inledde matchen starkast kunde göra 1-0 redan efter drygt sex minuters spel efter slarv i försvarszonen från hemmalaget. 1-1 kommer kommer bara några minuter senare genom Björn Jonason. En jämn första period med lite fördel för bortalaget.

Andra perioden blir något sönderryckt då hela fem stycken tvåminutare delas ut av huvuddomare Emil Netz. Nybro är det laget som lyckas utnyttja ett av periodens fem powerplay bäst och vinner den andra perioden med 1-0.

Tredje perioden blir till att jaga en kvitteringspuck för hemmalaget. Efter sju minuters spel uppstår det en tilltrasslad situation framför Nybromålet och hemmalaget tilldelas ett straffslag då Nybrospelaren stoppat pucken med handen i målgården. Straffen tar hemmalagets nummer 9, Victor Andersson. Dessvärre för hemmalagets del så vinner Nybromålvakten Robin Johansson den duellen och 2-1 till bortalaget står sig. Hemmalaget skulle dock ändå få sin kvittering. Klockan stod på 13.07 när Björn jonason påpassligt kunna trycka dit en retur från nära håll och ta matchen till förlängning.
Under övertiden drar vi på oss två stycken tvåminutersutvisningar, men försvarstrean och Rasmus i målet gör ett fantastiskt jobb och avvärja båda utvisningarna.

Matchen går till straffar, där Nybro tillslut drar det längsta strået och gör det enda målet i straffläggningen.

Vi får med oss en poäng och behåller andra platsen i tabellen. Redan nu på söndag är det ny match, denna gång mot Skövde på bortaplan.

Slutresultat 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Skottstatistik 28-29 (9-8, 7-11, 12-4, 0-5, 1-0)