Martin Olsson klar för ny säsong

Skövde IK meddelar att man förlängt kontraktet med rutinerade centern Martin Olsson över säsongen 2021-2022.

Falköpingsbördige Martin kom tillbaka till Skaraborg och Skövde efter många år på flykt i framförallt Nybro, Oskarshamn och Hv71:s juniorverksamhet, inför den gångna säsongen när han debuterade i Skövde IK:s dress.

Martin som stod för en väldigt fin inledning på säsongen skadade sig tyvärr i axeln en bit in i grundserien. En skada som sedermera höll honom borta från spel resten av säsongen, trots förhoppningar om comeback redan till Allettanpremiären.

Olsson som är en erkänt duktig 2-vägs center fi

ck ett bakslag efter nyår, och fick istället stå över resten av säsongen helt. Nu tar han nya tag, och rehab och träning har gått åt rätt håll och både klubben och Martin räknar med att han finns redo i höst för en ny säsong i Billingehov.

Anders Lundström kommenterar till hemsidan:

Det viktigaste av allt har varit och är, att Martin blir helt fräsch, vilket det verkar som att han kommer bli. Han har tränat på bra under försäsongen och verkar riktigt sugen på att få visa vad han går för en hel säsong.

Martin visade omgående när han kom att han är en extremt skicklig center med väldigt fina kvaliteter och egenskaper i alla spelformer med sitt spelsinne, lag-tänk och inte minst hur han är som person. Han är väldigt omtyckt bland ledarna och spelarna i och runt A-laget, och för oss var det en självklarhet att förlänga hans kontrakt om han kunde spela. Vilket det mycket glädjande ser ut som att han kommer kunna göra.

Han är en viktig pusselbit för oss och det känns givetvis mycket bra att han kör på.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2021/2022