Kort rapport från Årsmötet

Igår kväll höll Skövde IK Årsmöte i Billingehov. Sedvanliga årsmötesförhandlingar leddes av Årsmötets valde ordförande Alexander Fornsjö.

Föreningen visade för verksamhetsåret 2020-05-01–2021-04-30 ett plusresultat på 71 378kr. Ett med förutsättningarna mycket positivt resultat. Omsättningen gick ner något från 6,8 miljoner säsongen 2019/20 till 6,2 miljoner säsongen 2020/21. Detta såklart kopplat till Coronapandemins effekter med bl.a. flertalet inställda arrangemang. Resultatet är kopplat till kraftigt sänkta kostnader och de kompensationsstöd som har inkommit från RF – både som kompensation för utebliven publik för föreningens herrlag och egna ansökningar.

Detta gör att Skövde IK redovisar ett eget kapital på 281 218kr. Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020-05-01–2021-04-30.

Årsmötet beslutade enhälligt för omval av Alexander Fornsjö

som ordförande på två år och nyval av Erik Oscarson som ungdomsansvarig tillika ledamot i styrelsen på två år. Dessutom beslutades för omval av Andreas Birgersson som ledamot på två år och Jens Johansson som suppleant på ett år. Övriga ledamöter i styrelsen har ett år kvar.

Rickard Dahl och Urban Brunstedt hade sedan tidigare meddelat att de inte ställer upp för omval till kommande säsong. Styrelsen tackar båda för deras insatser i styrelsen de senaste åren.

Styrelsens sammansättning säsongen 2021/22:
Ordförande: Alexander Fornsjö
Vice Ordförande: Marie Ekman
Kassör: Rickard Sjöberg
Sekreterare: Jens Johansson
Ungdomsansvarig: Erik Oscarson
Ledamot: Petra Sivefäldt
Ledamot: Andreas Birgersson
Ledamot: Mårten Samuelsson
Suppleant: Jens Johansson

Styrelsen fick från förra säsongens årsmöte i uppdrag att rekrytera en ungdomsansvarig till styrelsen då detta saknats under några år. Mycket glädjande hälsar vi Erik Oscarson varmt välkommen till styrelsen och rollen som ungdomsansvarig. En intervju med Erik kommer upp på hemsidan inom kort. Så håll utkik!

Årsmötet beslutade också om valberedning till säsongen 2021/22 och valberedningen kommer att bestå av Rickard Dahl och Jonas Möller. Till Revisor valdes Martin Claeson, PwC.

Vidare presenterade styrelsen budgetprognos och verksamhetsplan för säsongen 2021/22. Rekryteringar för att stärka organisationen är med i verksamhetsplanen och budgetprognosen för kommande säsong. Dels en ekonomi/administrativ tjänst och en sälj/marknadstjänst finns med i planen. Detta för att fortsätta och utveckla den fina resa föreningen är inne på.