Klok center klar för Väsby

Ännu en spelare som var med och spelade upp Östersunds IK till Hockeyallsvenskan är klar för Väsby. Nu hälsar vi den hårt arbetandes centern Axel Olsson varmt välkommen till Väsby Hockey.

Axel Olsson var en viktig trotjänare för jämtarna och en kugge i maskineriet när laget tidigare i våras tog sig genom nålsögat och ända upp till Hockeyallsvenskan. Han har varit Östersunds IK trogen ända sedan han från Hälsingland anlände till hockeygymnasiet i Östersund år 2013.

Totalt har det blivit sju A-lagssäsonger för den nyligen fyllda tjugofemåringen. I över tvåhundra matcher i Hockeyettan har denna solida center stått för ett stort arbete över hela isen, men oftast lite i skymundan. Han är en perfekt lagspelare. En pålitlig arbetshäst som alltid sätter laget i första hand. Helt enkelt den typ av spelare som Väsby letat efter och som nu funnit och som med stor sannolikhet kommer att smälta in lika fint i detta lagbygge som han gjorde hos jämtarna.

Att Axel är född i Enånger, har Lindefallets SK som moderklubb och dessutom mer än väl känner Väsbys tidigare spelare och tränare, Nicklas ”Boba” Pettersson gör saken knappast sämre, och det är med glädje vi välkomnar Axel till Vilda Väsby.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om senaste förvärvet:

– Axel är en klok och ansvarstagande center som alltid sätter laget främst och har en stor rutin från ligan. Han har precis de egenskaper vi eftersökt på den sista centerplatsen så det känns fantastiskt bra att Axel nu ansluter till oss.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Maria Paulsson

LÄS MER: Hockeyettans intervju med Axel Olsson: ”Jag är grymt taggad” * 5 frågor – vad kan han om Väsby?