Från den 1 december krävs vaccinationsbevis för att gå på en HHC-match (gäller endast A-lags matcher EJ junior- eller ungdomsmatcher). Detta till följd av regeringens beslut att arrangörer av offentliga tillställningar med mer än 500 personer antingen måste tillämpa publikrestriktioner eller endast tillåta besökare med vaccinationsbevis till sina evenemang. Här svarar vi på vanliga frågor rörande vaccinationsbevisen.

Generella frågor

Varför krävs vaccinationsbevis för att gå på HHC-matcher? Måste HHC kräva vaccinationsbevis?

Till följd av ökad smitta i världen och Sverige har regeringen beslutat att införa restriktioner vid offentliga tillställningar med över 100 personer från den 1 december.

Arrangörer av offentliga tillställningar inomhus måste då, vid över 500 besökare, antingen endast tillåta besökare med vaccinationsbevis eller vidta andra smittskyddsåtgärder. HHC har valt att tillåta besökare med vaccinationsbevis.

Besökarinfo

Krävs vaccinationsbevis för samtliga besökare?

Vaccinationsbevis krävs för samtliga besökare utöver nedan undantag;

– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. OBS! Barn och ungdomar under 18 år har inte fri entré på HHC:s hemmamatcher med de nya restriktionerna.

– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Läs mer på regeringens hemsida.

Är man under 18 år men i närheten av den åldern behöver man kunna visa upp id på att man är under 18 år (om man är tonåring). OBS! Barn och ungdomar under 18 år har inte fri entré på HHC:s hemmamatcher med de nya restriktionerna.

Vad menas med fullvaccinerad?

– Personen är fullvaccinerad, vill säga, har dos 2 av 2 eller 1 av 1 om det är Jansens vaccin.

– Att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks

Vaccinationsbevis ges endast för EMA (European Medicin Agency) godkänt vaccin.

Vad behöver man som besökare göra innan match?

Ska man besöka Holmen Center efter den 1 december behöver man antingen ladda ner vaccinationsbevis till sin mobil eller skriva ut sitt vaccinationsbevis.

Dessutom måste man kunna uppvisa giltig legitimation vid entré för att styrka sitt vaccinationsbevis.

Var hittar man sitt vaccinationsbevis?

Man kan ladda ned sitt vaccinationsbevis på denna hemsida.

Läs mer om covidbevis och vad som gäller kring det på e-hälsomyndighetens hemsida.

Här kan du beställa ditt covidbevis om du inte har någon e-legitimation. 

Hur kommer vaccinationsbevisen kontrolleras?

Vaccinationsbevisen kontrolleras utanför entrén manuellt.

Tar det extra tid vid ingång till följd av vaccinationsbevisen?

Vi arbetar arbetar hårt för att kunna ta emot besökare så smidigt som möjligt men vänligen planera med extra tid innan match för att undvika trängsel och säkerställa att ni är på plats i arenan i god tid innan nedsläpp.

Fungerar det att uppvisa negativa PCR-tester i stället?

Nej, endast vaccinationsbevis tillåts.

Vilka ID-handlingar är godkända?

Svenskt vanligt pass (provisoriskt pass är inte giltigt som legitimation), Svenskt nationellt id-kort, Svenskt körkort, Svenskt SIS-märkt id-kort,  Identitetskort för folkbokförda i Sverige, Utländskt nationellt ID-kort utfärdat i länder inom Schengenområdet, Utländskt EU-pass.

Kommer det ytterligare restriktioner gälla på Holmen Center?

Nej, då vaccinationsbevis används vid offentliga tillställningar med över 100 personer krävs inga ytterligare restriktioner på plats. Dock gäller självklart att man även stannar hemma vid förkylningssymtom och Covid-sjukdom som tidigare.

Läs mer om vaccinationsbevis på www.ehalsomyndigheten.se