Hockeyettan efter beslutet: Nu får vi jobba ännu hårdare för att skapa Sveriges mest engagerande hockeyliga!

Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan.

– Vi kan bara konstatera att lördagen inte var någon bra dag för oss. Nu får vi jobba ännu hårdare och fortsätta göra vårt bästa för att vara Sveriges mest engagerande hockeyliga.

Lördagens förbundsmöte uppmärksammades stort och beslutet om nyordningen för upp- och nedflyttning mellan SHL – HockeyAllsvenskan – Hockeyettan blev en huvudnyhet i sportmedia.
Hockeyettan och HockeyAllsvenskan gjorde ett tappert försök att få distrikten, som har majoritet i antal röster, att inte anta förslaget. Huvudskälet från de båda ligorna var att förslaget inte var färdigbehandlat i sin utformning för att skapa den mest intressanta modellen för slutspel/kvalspel som både publik och media vill ha.
Södermanland reste ett motförslag att gå mot förbundet, men det hjälpte inte. Nu klubbades att ett lag att går upp/flyttas ned mellan ligorna från säsongen 20/21.

För Hockeyettan betyder det att det finns en garanterad plats att spela om till skillnad från nuvarande två platser med chans till uppflyttning i möten med HockeyAllsvenskans lag.
Det kommer att ställa krav på en kreativ lösning för att skapa ett så intressant seriespel och slutspel som de nya förutsättningarna medger. I beslutet som fattades ingår att SIF har
uppdraget att utforma ett förslag och Hockeyettan tar för givet att få vara med i arbetet.

Hockeyettan är en av de största och bästa underligorna i Europa med ambitionen att skapa ett spännande och engagerande seriespel  som media, publiken och lagens alla följare förtjänar.
Så med start redan måndag morgon kommer Hockeyettan att göra allt för att få fram ett så bra förslag som möjligt till serie och kval till HockeyAllsvenskan.

Läs mer på

 

 

 

 

 

Nils Ekmark. Hockeyettan.