sön 08 dec Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag HAN 6
sön 08 dec Slut
Hockeylag VSB 7
Hockeylag SHC 2
sön 08 dec Slut
Hockeylag HUD 7
Hockeylag WIN 1
ons 11 dec 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HHC -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SEG -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag HUD -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag VSB -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag VRH -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag ESK -

Tuff samling för nya truppen

Med samtliga spelare på plats går nu Hudik Hockey in i nästa fas i förberedelserna inför den kommande säsongen. HHC-tränarna Per Ljusteräng och Magnus Nilsson hade på torsdagen kallat till den första obligatoriska samlingen med ett tufft fys-pass ute på Glysisvallens löparbanor.

– Alla är här. De som ska bo i Hudik har redan flyttat in och så har vi som tidigare några pendlare som bor i Gävle och Sundsvall och som känner sig bekväma med det, konstaterar HHC:s sportchef Pär Langer, som också uttrycker sin glädje över att åtta av spelarna har rötterna i Hälsingland och att sju av dem har spelat ungdoms- eller juniorhockey i HHC.

– Det innebär att 30 procent av truppen kommer från landskapet och det tycker vi är bra. Vi är ett litet hockeydistrikt och måste samarbeta över klubbgränserna för att ta vara på våra talanger. Och vi strävar efter att bli hela Hälsinglands lag, säger Langer.

– Vi har åtta nya spelare i truppen och jag tror att vi har hittat de rätta karaktärerna. Dessutom räknar vi med att våra unga spelare ska ta ytterligare kliv framåt. Fram till nu har spelarna själva haft ansvar för sin egen fysträning, men under hela maj och juni har ”Mange” Nilsson kört i grupp med de som funnits kvar i Hudik.

– Men det är ingen som vill komma till en ny klubb och inte vara väl förberedd. Alla är så professionella att de garanterat har kört hårt på egen hand, menar ”Mange”.

– I dag körde vi ganska tungt med egna kropparna som vikter och det var många som såg starka ut, konstaterade HHC:s assisterande tränare.

Alla såg hela och fräscha ut och apropå det så kan vi också lugna alla i hemmasupporters som i den näst sista kvalmatchen fick se lagkaptenen och veteranen Jonas Lindström halta ut med till synes svåra knäsmärtor.

– Jag kände av det i över en månad och det gjorde lite ont när jag började fys-träna igen, men nu verkar det vara bra. Jag har inga problem och kan träna för fullt så jag är inte orolig. Man vill ju gärna välja själv när man ska lägga av, men just nu känns det nästan som att det blev ett år för mycket, menade ”Linkan” med glimten i ögat efter det tunga första gemensamma träningspasset ute på Glysisvallen.

Nye tränaren Per Ljusteräng fanns förstås på plats vid premiärträningen.

– Den här serien blir en ny bekantskap för mig. Det ska bli spännande att jobba med Hudik Hockey. De gick ju riktigt långt förra säsongen så vi har en del att jobba på och leva upp till, menade han.

Tyvärr blir ispremiären något försenad även i år eftersom det den här gången har” trasslat till sig” med målningen av linjerna på plattan. Detta måste vara klart innan man kan börja ”spola”.

Medan de flesta av konkurrenterna redan är på is så får HHC dröja till den 10 augusti med ispremiären och sedan väntar den första träningsmatchen redan den 13:e. Då är det ganska precis en månad fram till seriestarten.

Skribent: Lars-Gösta Larsson