sön 08 dec Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag HAN 6
sön 08 dec Slut
Hockeylag VSB 7
Hockeylag SHC 2
sön 08 dec Slut
Hockeylag HUD 7
Hockeylag WIN 1
ons 11 dec 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HHC -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SEG -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag HUD -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag VSB -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag VRH -
ons 11 dec 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag ESK -

Första träningsmatchen i Glysishallen

Efter bara fyra dagar på is går HHC ut till en rekordtidig premiär när nykomlingen Strömsbro gästar Glysishallen för säsongens första träningsmatch kl.19.00 på onsdag.

– Jag har aldrig tidigare varit med om en match efter en så kort träningsperiod. Men tanken var ju att vi skulle vara på is lite tidigare. Nu blev det inte så och då är det bara att rätta sig efter det och ta det därifrån, konstaterar nye HHC-tränaren Per Ljusteräng.

Efter en kort frivillig lördagsträning började Per Ljusteräng och Magnus Nilsson gnugga spelarna rejält i två tunga ispass på söndagen. Det var många tunga ben och rejält svettiga träningströjor när spelarna lämnade isen efter dagens andra träning.

Det är nu åtta nya spelare som kommer in i laget och för Per Ljusteräng handlar det egentligen om ett helt nytt lag med idel nya ansikten.

Ett nytt lag ska spelas ihop och lagdelar ska växa fram under träning och fyra träningsmatcher. Nästa gång HHC går ut till spel är den 22 augusti när Östersund kommer på besök och sedan väntar också returer på bortaplan mot Strömsbro och Östersund.

– Jag har medvetet avstått ifrån att fråga för mycket om hur laget formerades förra säsongen. Det är mer rättvist mot spelarna att jag inte kommer in med förutfattad mening. Det är bättre att jag själv bildar mig en uppfattning om hur femmorna ska se ut, men det är klart att Magnus vet mer än jag i det här läget, menar Per Ljusteräng.

Den här matchen är väl knappast någon av de viktigaste den här säsongen, men den kan ändå ge vissa indikationer på hur det kan se ut framöver.

– Ja, men framförallt är det väl en del saker som man inte vill se. Men man måste komma ihåg att det kan vara svårt med tajmingen och känslan för pucken så här tidigt. Och så är det förstås också en del nya idéer som spelarna inte varit med om, så det är mycket jobb kvar innan vi är klara för seriespel, menar HHC-tränaren.

Det är nu alltså åtta nya spelare som drar på sig HHC-tröjan. Ja, egentligen bara sju eftersom #3 Andreas Zetterman har spelat ungdomshockey och även lånats in för a-lagsspel i HHC i ett par matcher.

På backsidan är det förutom Andreas också #7 Algot Landin som kommer in i laget. Bland forwards är det sextetten #23 Adam Byström Johansson, #24 Axel Levander, #26 Mathias Hellgren, #29 Jesper Wiberg, #49 Hugo Enock och #66 Joel Källström Englund som nu ska visa upp sig för sin nya hemmapublik.

Däremot är det ett frågetecken för spel när det gäller #40 Markus Kinisjärvi som har rehab-tränat de senaste dagarna på grund av en mindre sträckning.

Skribent: Lars Gösta Larsson