Seger igen och nollan intakt

Hudik Hockey tog andra raka segern i Hockeyettan östra, och man tog andra raka genom att återigen hålla nollan och vinna med 5–0 (1–0, 2–0, 2–0).

– Vi vinner, vilket alltid är skönt. Men som helhet gjorde vi ändå ingen riktigt bra match, sa tränaren Per Ljusteräng efter onsdagens bortaseger över Vallentuna.

Vallentuna inledde, precis som HHC, med att vinna premiärmatchen (5–2 borta mot Segeltorp) och laget nämns i förhandssnacket om en plats i Allettan, och till en början hängde man med skapligt. Visserligen tog HHC ledningen efter 5.57 efter mål av #20 Henrik Marklund, men sedan brände gästerna två numerära överlägen i rad (båda för att Vallentuna hade för många spelare på isen).

– Vi började ju bra, men efter ledningsmålet gick vi ner oss och vi hade inget bra power play, och det var genomgående i hela matchen, sa Ljusteräng.

– Vi var inte på den nivå vi önskar i den spelformen och mot slutet av perioden bjöd vi också in Vallentuna i matchen då de skapade några heta chanser.

Det skedde när HHC fick spela i dubbla boxplay sedan först #61 Alexander Petterson och sedan #49 Hugo Enock hamnat i utvisningsbåset. Men det var underlägen som HHC klarade, och inte bara det, man höll tätt hela matchen och än har inte #1 Magnus Åkerlund släppt in någon puck i seriespelet (undantaget då det underkända målet som Sollentuna gjorde i premiären).

– Vi har ett starkt försvarsspel och även om Vallentuna hade nån chans i andra perioden också så blev det färre och färre chanser, sa Ljusteräng.

I mellanakten kopplade HHC ett rejält grepp om matchen, detta trots en missad straff av #18 Erik Flood. Men lagkaptenen #10 Jonas Lindström gjorde strax därefter ändå 2–0 och innan perioden var över hade #23 Adam Byström Johansson gjort mål för andra matchen i rad.

Byström Johansson nöjde sig inte med det mål utan han ökade även på till 4–0 efter 12.10 av slutperioden. Målskyttet denna afton avslutades av #29 Jesper Wiberg som fastställde slutsiffrorna till 5–0 efter mål i öppen kasse.

– Vi famlade lite i blindo och försökte hitta det spel vi vill ha. Vi tog en time out där i tredje och gjorde mål nästan direkt, men sedan föll vi tillbaka igen.

Två gånger 5–0 är siffror som ändå skvallrar om att HHC kommer att bli det topplag i stort sett alla förväntar sig.

– Försvarsspelet är som sagt starkt, vi släppte till 17 skott mot Sollentuna och nu 19 skott mot Vallentuna, och då är många av dessa skott från kanterna. Men framåt har vi en del att jobba på. Jag tror att alla känner att vi kan så mycket mer och hoppas att vi kan visa upp det till helgen i stället, sa Ljusteräng.

På söndag är det hemmamatch igen då Hammarby kommer på besök, ett Hammarby som efter två knappa förluster mot starka lag – 1–2 mot Visby/Roma och 3–4 efter förlängning mot Huddinge – åkte på en ny förlust på onsdagskvällen då det blev 5–8 hemma mot Segeltorp.

Skribent: Christer Stridh