Skön bortaseger efter stökig sista period

Bortamatchen mot Strömsbro slutar 3-5 (1-1, 1-4, 1-0). HHC inleder första perioden starkt. Med högt tempo testar man avslut flera gånger och skapar flera hyfsade chanser på bortalagets Alexander Flink.

Men istället för mål framåt är det Strömsbro som gör 1-0 efter 4.21 i deras första riktiga anfall. Kvitteringen dröjer till sista minuten då #20 Henrik Marklund viker in från kanten, siktar in sig och lyfter in pucken i krysset.

Strömsbro får sedan en drömstart i den andra perioden när man redan efter 29 sekunder gör 2-1. Viktigt nog efter den starten kvitterar HHC fem minuter senare efter att #18 Erik Flood skickat in en puck som studsat in.

HHC tar över mer och mer efter kvitteringen och kan göra två snabba mål genom #40 Markus Kinisjärvi och #13 Simon Löf och dra iväg till en 4-2 ledning. Minuter senare utnyttjar man powerplayspelet när Marklund får en pass i slottet av Flood och sätter 5-2.

Den tredje perioden blir rejält stökig med flertalet utvisningar, bland annat ett matchstraff på #49 Hugo Enock när han bryter in framför mål och krockar med Strömsbros målvakt och ett varsitt matchstraff för slagsmål i slutet. Totalt 103 (!) utvisningsminuter i den tredje perioden.

Strömsbro gör 3-5 i powerplay men närmare kommer man inte och Hudik Hockey plockar med alla tre poängen.

– Bra match totalt sett av oss. Riktigt bra första där vi skulle haft ledningen tycker jag. I andra får vi en tuff start men sedan tar vi över totalt och får även utdelning sedan. Tredje perioden blev speciell med alla utvisningar och allt tjafs. Känner att vi ändå är numret större matchen igenom, berättar Per Ljusteräng.

– Mentalt var vi riktigt bra med idag och det kände jag redan innan matchen också, avslutar Ljusteräng.

Skribent: Mathias Berglund.