Fjärde raka gav Skövde elva poäng ned till strecket

Skövde IK kom till söndagens drabbning med ett gott självförtroende och råg i ryggen efter tre raka segrar. På andra sidan rödlinjen stod ett motståndarlag som valt att entlediga sin tränare bara dagar innan söndagens match men av det märktes ingenting inledningsvis.

Forshaga började bra och tryckte tillbaka Skövde ordentligt de första minuterna. Hemmalaget var dock vakna och såg till att Forshaga inte fick komma till några jättelägen.
Rasmus Gustafsson såg till att ge SIK ledningen när hemmalaget fick tryck på Forshaga för första gången under matchen, och Gustafsson avslutade ett anfall med att tunnla målvakten David Söderberg.

Knappt två minuter senare fick Erik Möller ett fint läge att utöka när han blev ensam med Söderberg men skottet gick via burväktarens klubbhandske och utanför ramen.
Istället kom 2-0 i spel fyra mot tre när Anton Brandhammar dunkade in ett slagskott från fyra meters avstånd.

Reduceringen lät dock inte vänta på sig, för bara 54 sekunder efter SIK:s 2-0 kom 2-1 genom Oliver Henriksson.
I slutet av perioden kom även 3-1 för hemmalaget när snabbskrinnaren Jesper Erlandsson åkte ikapp med Niclas Edman, skickade iväg en backhand som gick via Söderbergs klubba och i en båge in i nätet.

– Vi spelar bra i spelet med puck och är effektiva i första men vi får inte vårt försvarsspel att klaffa i egen zon idag, Viktor får göra några bra räddningar och det måste vi jobba på, sa Johan Hellström.

Viktor Andersson fick agera vägg

I den andra perioden började Skövde bättre, redan efter drygt två minuter prickade hemmalaget insidan av stolpen och ett par minuter senare fick såväl Jonas Nyman som Dennis Santesson chansen att öka på ledningen. Söderberg stod dock i vägen och Forshaga kom in i matchen och växlade upp ordentligt.

Till slut fick de också hål på Viktor Andersson, Carl Stapleton kontrade från mittzon och skickade iväg ett handledsskott som letade sig in ovanför Anderssons klubbhandske.
Därefter tog Forshaga över perioden fullständigt, de skapade chans på chans och det kändes från läktarplats som att det var Forshaga mot Viktor Andersson.
Kimmy Skogland fick ett läge efter dryga elva minuter men då parerade Andersson och efter knappa kvarten fick Oliver Kandergård stå helt ren framför Andersson men lyckades inte tråckla in pucken.
Skövde hade svårt att vinna närkamper under mittperioden och bland annat förlorades tekningarna i mittakten med förskräckliga 3-11.

– Det är inte ett dåligt lag vi möter här idag, det är många skickliga spelare i den truppen, sa Johan Hellström om motståndet.

Kändes kontrollerat

Men det Skövde inte lyckades med i mittperioden såg de till att prata igenom och i den sista akten såg det betydigt bättre ut.
Kanske för att SIK fick en drömstart på den sista tredjedelen. Jonas Nyman tog in pucken i anfallszon, Johan Planeby fick tag i den bakom offensiv kasse och spelade fram Henrik Thegel som stänkte in 4-2 bakom en chanslös Söderberg. Tid, 29 sekunder.
Efter målet spelade SIK kontrollerat, låg rätt i banan och Forshaga hade oerhört svårt att komma till några vassa chanser.

Istället var det hemmalaget som kunde punkterat tillställningen efter knappt 16 minuter när Henrik Thegel och Jonas Nyman kom i ett två mot ett läge, Nyman spelade pucken till Thegel, han valde i sin tur att spela tillbaka till Nyman som fick öppet mål. Tyvärr för Skövdes del fick han inte träff på pucken och chansen rann ut i sanden.

Forshaga gjorde vad de kunde för att komma närmare, de tog sin målvakt med drygt två minuter kvar och de tog sin timeout 20 sekunder senare.
Men det dröjde en dryg minut innan de lyckades trycka in pucken bakom Viktor Andersson och det blev en svettig avslutning för SIK.
42 sekunder återstod och Forshaga såg till att få åtminstone två chanser under de sekunderna, men SK höll ut och fick med sig tre extremt viktiga poäng i jakten på Allettan.

– Tre viktiga poäng. Jävligt skön seger givetvis. Det blev nervöst på slutet när de gjorde 4-3 och det hördes på publiken att det var en lättnad när slutsignalen gick, sa Johan Hellström.

Med sex matcher kvar att spela har SIK nu elva poäng ned till Nyköping och närmast väntar Köping på bortais för SIK:s del på onsdag kväll.

– Jag sitter hellre i våran sits än i Nyköpings sits, så är det, men det kan gå fort i hockey. Det blir en tuff match på onsdag, det är inget snack om saken, avslutade Johan Hellström.