Bajen föll tungt i Gävle när första förlusten kom

Det blev tyvärr inga nya poäng under onsdagen när Hammarby gästade Strömsbro.  Bajen hade dock mycket väl kunnat få med sig poäng i från Gävle.

Med två raka segrar och poäng i de tre senaste matcherna var det ett Bajen med högt självförtroende som åkte upp till Gävle under onsdagen. Tyvärr fick man inte med sig några poäng från Gästrikland denna gång.

Båda lagen verkade ha svårt med isen i början av den första perioden. Det blev mycket pucktapp och missade passningar. När väl lagen fick ordning på spelet var det hemmalaget som fick de finaste chanserna. Detta till trots hade Linus Carlsson ett friläge där hemm

alagets målvakt Alexander Flink gjorde en jätteräddning. Första perioden blev mållöst och sett till chanserna var det ett rättvist resultat där dock hemmalaget hade mest puckinnehav.

Under den andra perioden jämnades lagen ut en aning och det blev en riktigt bra match. Då får Bajen sitt andra friläge och denna gång var det Nestor Plarsmo som ställdes fri med Flink. Inget mål även denna gång.

Spräckte nollan i matchens sista sekund

Det skulle dock komma ett mål och det var hemmalaget som stod för det. Efter en rörig situation fick Freddie Stömme öppet mål och gjorde sitt första mål för säsongen. Även tvåan skulle komma. Denna gång i powerplay. En skymd Sebastian Andersson hade ingen chans på målet och 2-0 var ett faktum. Detta speglade dock inte matchen så mycket även om ledningen var rättvis.

Bajen har ju gjort sig vana med en stark tredje period. I de senaste två matcherna har Hammarby vunnit med 4-0. Denna gång fick vi dock se oss besegrade. Marcus Carlsson fick visseligen in reduceringen till 3-1 med sekunden kvar, men Strömsbro vann och tyvärr kom årets första förlust i Gävle denna afton.

Nästa match är mot Segeltorp på fredag och självklart hoppas vi på man ur huse. Pucken släpps 19:00 och inträdet ligger på hundra kronor för vuxna.