Ikväll avgörs framtiden – rysare att vänta i Bahcohallen

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

Enköping eller Hammarby? Ikväll avgörs det vilket av lagen som säkrar kontraktet i ATG Hockeyettan och vilket som skickas till kvalserien.

Kvällens match i Bahcohallen mellan ESK och Hammarby är minst sagt spännande då det avgörs vilket av lagen som säkrar kontraktet och vilket som skickas till den negativa kvalserien för ytterligare tio ångestfyllda kvalseriematcher mot hungriga division 2-lag.

Bäst förutsättningar har Hammarby som har råd att förlora med upp till två mål. Det krävs nämligen seger med minst tre mål för att ESK ska ta sig om Hammarby på målskillnad.

– Vi har allt att vinna. Allt kan bara bli bättre för oss i den här matchen. Det är en rolig match att gå in till och det är ju Hammarby som har något att förlora, konstaterar coach Tobias Holm Karlberg i en intervju i Enköpings-Posten.

Tidigare matcher lagen mellan har slutat med ESK-seger vid tre tillfällen, 6-1, 3-2 och 3-1, medan Hammarby vann senaste mötet i Bahcohallen med 4-3. Enköpingslaget har alltså tre av fyra segrar men bara vunnit med minst tre mål i en av dem.

I samband med att transferfönstret stängdes i lördags så knöt ESK till sig poängstarka forwarden Lucas Lagerstedt från Sollentuna och han gör nu debut i ESK-dressen. Samtidigt tappade man backduon Hugo Lindman-Gustafsson och Emil Hedström, som både var på lån från Almtuna och nu också tillbaka i Uppsalaklubben.

 

Vad? ESK-Hammarby

När? Onsdag 19 feb kl 19:00

Var? Bahcohallen, Enköping

 

KÖP BILJETTER LIVESÄNDNING TILL MATCHEN

 

Erbjudande från Restaurang Ice, vår fina sportbar i Bahcohallen:

Hamburgare + dryck (öl/cider/alkoholfritt) + entré för endast 275 kr.

Boka på 0171-26220.