Tunga slutsekunder för HHC

Hudik Hockey hade ledningen från 18.14 i den första perioden fram tills dess det återstod sju (!) sekunder av den tredje perioden – men fick ändå bara med sig en poäng från AllEttans hemmapremiär i Glysishallen.

Fotograf: FlyWood Studio.

Enköpings kvitteringsmål till 2-2 kom i spel utan målvakt i en sista desperat chansning för att försöka få någon poäng med sig och till slut blev det också två eftersom det var gästernas Oliver Horsell som fick sista ordet genom att sätta 2-3 i förlängningen i en match där den officiella skottstatistiken visade 40-15 (!) till hemmalaget, men där siffrorna 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) ändå talar ett annat språk.

– Ja, tyvärr, men det här är hockey. Vi skapade absolut tillräckligt mycket för att vinna matchen, men Enköping gör det bra och hugger direkt så fort vi ger dom en möjlighet, konstaterade HHC-tränaren Magnus Nilsson.

– Vi var inte lika disciplinerade som i segermatchen mot Borlänge och det fick vi betala för. Det känns naturligtvis riktigt surt att förlora så här på hemmaplan, men nu är det ny match i morgon mot Hanviken. Och nu gäller det bara att ladda för den. Det är inga konstigheter med det. Spelarna är vana vid att det kan vara så här.

– Vi samlar hela truppen två timmar innan match och

då får spelarna veta vilka som ska spela, sa HHC-tränaren, som förmodligen kommer att ge Mathias Hellgren säsongens första speltid efter det långa skadeuppehållet.

HHC skulle naturligtvis ha avgjort den här matchen redan i den andra perioden som slutade 1-1 men där skottstatistiken 24-3 också berättar att Enköping hade en jätte i målet i form av Pontus Hagman, som verkligen gav sitt lag chansen att vinna. Men Enköping behöver absolut inte be om ursäkt för sin sköna poängstöld. Det fanns hela tiden en glöd och en aggressivitet i spelet som HHC hade svårt att knyta upp.

Tre gånger fick till exempel hemmalaget chansen i powerplay, men det var inte mycket som stämde där.

– Det är ju en sådan detalj där vi måste bli bättre, menade Magnus Nilsson, som också vill se att grundspelet blir mer konsekvent.

– Vi måste bestämma oss och göra det vi kommit överens om. Det är lite i grunderna som inte fungerar idag.

HHC:s ledningsmål till 1-0 kom efter 18.14 i den första perioden där #23 Adam Byström Johansson kunde tryck in pucken efter hårt jobb framför kassen av #12 Christoffer Jansson.

I den andra perioden fick HHC lite längre anfall och kunde hålla pucken bättre kvar i offensivt läge.

När #29 Jesper Wiberg snappade upp djupledspassningen från #58 Filip Lander och bröt sig in framför Enköpings-kassen och tryckte in 2-0 tidigt i perioden så såg det ut som om HHC hade tagit ett fast grepp om matchen. Men Enköping var inte redo att räknas ut och kunde också göra ett viktigt reduceringsmål genom Daniel Andersson när det återstod 1.40 av perioden. En snabb djupledspassning gav ett friläge som utnyttjades skoningslöst fram till 2-1 och skapade en god möjlighet för Enköping inför den tredje perioden.

Länge såg det ändå ut som om hemmalaget i den tredje perioden kontrollerade spelet på väg mot andra raka segern i AllEttan.

Men Enköping vägrade att låta sig räknas ut och samlade kraft i en timeout inför en offensiv tekning när klockan visade 17.34.
Pontus Hagman plockades ut ur målet och sex utespelare inledde en kanonad mot Andreas Bosson. De flesta av skotten styrdes undan eller täcktes upp av krigande HHC-spelare, men till slut fick Daniel Andersson igenom sitt skott som gav utjämning.

Resten vet ni. Stor glädje i Enköpings-laget och hängande huvuden hos hemmalaget, som kände att segern hade varit så nära men som helt plötsligt stod inför risken att förlora. Det gav Enköping ett psykologiskt övertag som man också utnyttjade och tog sin andra raka seger i Glysishallen.

Skribent: Lars Gösta Larsson