Första nollpoängaren på bortaplan

För första gången i AllEttan den här säsongen fick Hudik Hockey lämna en bortamatch utan poäng när Boden vann med 3-2 (2-1, 0-0, 1-1) hemma i Björknäshallen på söndagen. Därmed står det klart att HHC maximalt kan spela ihop fyra poäng på sin road-trip i norr – men då krävs det verkligen en ny kraftsamling och kanske lite mer medstuds i söndagsmatchen mot Kalix.

Efter ”bara” en poäng mot Piteå och med lagkaptenen Adam Byström Johansson skadad fick HHC-tränarna plocka om i kedjeformationerna inför matchen i Boden. HHC hade behövt sin samspelta och poänghungriga förstakedja mot Boden, som är svåra att koma åt på sin hemmaplan.

– Vi tror inte det ska vara så allvarligt med Adam, men vi får se nu i första hand till i morgon hur det utvecklar sig, berättar Magnus Nilsson, som menade att HHC trots allt gjorde en spelmässigt bra insats, men att man ger Boden sina lägen att göra mål.

– Nu är vi ju inte alls med i inledningen, som man måste vara mot ett så bra lag som Boden. Vi är för otydliga i ingångarna i anfallszonen. Vår puckkontroll ger alldeles för lite och vi är just nu lite uddlösa. Det gäller att ta chanserna när de kommer och inte vänta på något bättre, konstaterade HHC-tränaren.

Boden gick ut hårt och fick också en skön start med 1-0 redan efter 3.20 i en spelvändning där Felix Dahlroth och målskytten Viktor Sandberg enkelt spelade sig förbi HHC:s backar. Målet var ett resultat av Bodens heta matchöppning där HHC hade väldigt svårt att få någon riktig puckkontroll under de första fem minuterna.

Men HHC tog sig mer och mer in i matchen och började också få lite mer ordning på sitt anfallsspel. Kvitteringen kom också efter 8.43 när HHC:s forechecking gav utdelning. Målet gjorde #22 Linus Hedman, som just nu känns som HHC:s hetaste forward, efter assist från #18 Felix Carenfelt och #85 Lukas Enqvist.

HHC fick sedan chansen att vända på steken med ett powerplay, men lyckades inte skapa några riktigt heta lägen och istället kom 2-1 till Boden när det bara återstod 4 sekunder av första perioden. Här hade HHC puckkontroll bakom eget mål men valde att ”vispa” iväg pucken istället för att ”frysa” spelet och pucken vid kortsargen och vänta in periodsignalen. Ett felbeslut som gav Boden 2-1 genom Kristoff Kontos och ett mål som blev väldigt viktigt för resten av matchen när HHC hela tiden fick jaga för en kvittering.

HHC hade tre powerplay i den andra perioden och därför hade 14 skott på mål i den perioden, men det blev ändå inte riktigt hett framför Boden-kassen när de flesta av skotten kom ”utifrån” och från långt håll.

HHC fortsatte jakten på en kvittering i början av den tredje perioden, men när Boden då istället kunde öka på till 3-1 (48.06) av Joey Dudek blev uppförsbacken för brant. Målet kom på ett nedlägg mot kortsargen som Boden var först på. Anton Tano vann kampen och hittade Dudek med sin passning trots att fyra HHC-spelare fanns på plats framför Oliver Tornerefelt.

HHC fortsatte jakten på mål och lyckades jobba till sig ett nytt powerplay och den här gången kom också utdelningen när #12 Christoffer Jansson smällde in reduceringen på passningen från #29 Jesper Wiberg.

När 1.30 återstod av matchen plockade HHC ut Tornerefelt och chansade på spel med sex utespelare. Men HHC fick bara 12 sekunder i den spelformen innan en Boden-spelare fick domaren med sig i sitt förstärkta fall framåt efter en lätt tryckare i ryggen…

– Ja, det är ju så det är och det är så´nt som händer i hockey. Men jag vill inte kommentera domarinsatser och det var inte där vi förlorade matchen, konstaterade Magnus Nilsson.

I numerärt underläge kunde HHC inte gå framåt under slutminuten och Boden spelade skickligt runt pucken utan att ta skott och väntade bara in slutsignalen i en jämn match där små marginaler avgjorde.