Nattsvart för Hudik Hockey mot Kalix

Efter förluster mot Piteå och Boden var det meningen att Hudik Hockey skulle skaffa sig lite upprättelse i den avslutande matchen på Norrlandstrippen mot Kalix. Men trots att matchen spelades mitt på ljusan dag blev det en nattsvart historia.

– En jättebesvikelse. Vi var inte påkopplade från början, sa tränaren Magnus Nilsson efter 1–5 (0–3, 0–1, 1–1).

Hudik Hockey kom alltså till matchen med förluster mot Piteå och Boden i ryggen, men frågan är om inte Kalix kom med än mer stukat självförtroende, för norrbottningar stod för en bedrövlig insats i lördags då det blev 1–9 mot serieledande Östersund. Så med andra ord var det två lag med stor revanschlust som skrinnade in på isen.

Men det var bara ett lag som verkligen visade det – Kalix.

Redan efter nio minuters spel lämnade #25 Andreas Bosson isen. Då hade HHC-målvakten – som vilade både mot Piteå och Boden – släppt in tre mål.

1–0 kom efter 3.15 på en spelvändning som avslutades med att Deivids Sarkanis satte pucken bakom Bosson. 2–0 tre minuter senare gjorde Lukas Feuk sedan han lämnats helt ensam framför Bosson.

HHC fick sedan chansen i två raka numerära överlägen, och mål blev det vid det andra tillfället. Men inte för HHC.

Philip

Eriksen tog till vara på ett HHC-slarv, tog pucken, snirklade sig igenom försvaret, rundade Bosson och la in 3–0, detta alltså i numerärt underläge.

Bosson lämnade plats för #53 Oliver Tornerefelt i målet samtidigt som HHC tog time out.

Det blev visserligen en liten spelmässig uppryckning under den andra halvan av första perioden, men inte så mycket mer.

Ett tidigt power play i andra perioden kunde ha gett HHC en väg in i matchen, men då kom det andra insläppta målet med en man mer på isen. #22 Linus Hedman missade en passning och det utnyttjade William Juntto då han kom fri med Oliver Tornerefelt.

– Det är många individuella misstag som bidrar till att det blir så här. Efter den svaga inledningen måste vi ju jaga, och då kan det bli så att man blottar sig också, sa Nilsson.

I tredje perioden fick HHC spela fem mot tre, som blev fyra mot tre sedan #20 Henrik Marklund dragit på sig en dubbelutvisning. Men det räckte ändå med att vara en man mer för att HHC skulle spräcka nollan, och det var lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson som reducerade till 1–4.

Hemmalaget gjorde ändå matchens sista mål, detta innan Marklund hunnit in på isen. Målskytt var Olli Nikupeteri som slog in en målvaktsretur.

Därmed slutade HHC:s långa resa i norr med endast en poäng att stuva in i bagaget på vägen hem. Poängen kom mot Piteå i första matchen som HHC förlorade efter straffläggning. Det följdes upp med en uddamålsförlust (2–3) mot Boden och så söndagens bottennapp mot Kalix, och givetvis långt ifrån de förhoppningar man hade innan man gav sig i väg i torsdags morse.

– Självklart hade vi hoppats på att komma hem med mer poäng: Mot Piteå hade vi greppet och det var även en tight match mot Boden, två matcher som vi lika gärna hade kunna vinna. Vi spelade bra i båda matcherna, men vi gör inte mål, sa Nilsson.

– Matchen mot Kalix är ju ett bevis på att det är hundra procent som gäller. Det är så jämna lag i den här serien och då måste man vara påkopplad från början, annars blir det så här.

Nu gäller det att snabbt komma över den här helgen och så är det bara att ladda om för hemmamatch mot Teg på onsdag.

– Vi får analysera den här resan och sedan är vår uppgift som ledare att motivera spelarna. Det gäller att lägga det här bakom oss och så får vi försöka kom tillbaka, sa Nilsson, som precis satt sig på bussen för en lång hemresa.

– Efter den här matchen känns det som att resan hem blev dubbelt så lång…

Skribent: Christer Stridh