Trio som förlänger med Hudik

Att gå hela vägen genom slutspelet och ända fram till kvalserien innebär också att trupp-bygget för nästa säsong förskjuts några veckor framåt. För Hudik Hockey är arbetet med att forma en ny spelartrupp nu inne i ett läge där grunderna formas och där samtal med spelare – både i den nuvarande truppen och med tilltänkta nyförvärv – ska leda till nya kontrakt.

Några kommer att lämna och bland annat är det klart att backklippan Andreas Söderberg kommer att spela i allsvenskan nästa säsong. Men sportchefen ”Lillis” Lövblom har också fått positiva signaler från många av nyckelspelarna, som uppger att de blir kvar i Hudiks färger för att försöka hålla laget på samma höga nivå i HockeyEttan som under de tre senaste säsongerna.

Nu har också de tre första ur årets trupp tecknat nya kontrakt för fortsatt spel i HHC. Det är målvakten Andreas Bosson samt forwardsspelarna Marcus Sirén och Marcus Linderborg.

Andreas Bosson är till stor del en egen produkt även om han i ungdomsåren spelade hemma i Alfta. Han kom sedan till Hudik inför andra gymnasieåret när han kom in på hockeylinjen.

– Hudik har ju blivit mitt andra hem. Jag hade ingen tanke på att försöka komma till en annan klubb nu. Det var här jag ville spela och det känns bra att klubben vill satsa på mig, säger Andreas Bosson, som har både bostad och sambo i Glada Hudik.

– Och jag fick mycket speltid i slutet av säsongen och i kvalserien, så det känns bara bra att få förtroendet. Dessutom ligger Alfta så nära att man kan åka dit bara över dagen, tycker HHC:s 22-årige målvakt.

Andreas Bosson understryker också hur stort värde han satte på att ha Magnus Åkerlund som mentor under dennes tid i HHC.

– Det betydde mycket. Han var ödmjuk och hjälpsam och var perfekt som läromästare, säger Andreas Bosson, som ännu inte vet vem han ska tävla mot för att få speltid.

– Jag har ingen aning om vem som kommer in istället för Oliver Tornerefelt. Men det blir säkert en bra målvakt, tror Bosson.

Marcus Sirén var en av fyra som under förra säsongen pendlade från Sundsvall och som fick vara med om den märkliga situationen att ha nästan 30 mil fram och tillbaka till träningen när Hudiks ”hemmarink” flyttades till Söderhamn.

– Ja, det var jobbigt och bidrog nog lite till att energin försvann i slutet av kvalserien. Men att åka fram och tillbaka till Hudik kändes okej och jag kommer nog att fortsätta pendla, säger Marcus Sirén, som räknar med att det blir ett ”bilgäng” från Sundsvall även kommande säsong.

Marcus är 23 år och kommer ursprungligen från Österåker. Han har under sin hockeyresa spelat i bland annat Timrå, Mora, Östersund och Kristianstad, där han gjorde tre säsongen innan han kom till Hudik i slutet av säsongen 2019-2020.

Nu senast gjorde han en stark säsong och där han gjorde några av sina bästa matcher just i kvalserien.

– Det är viktigt att man hittar tryggheten. Och spelglädjen växer också ju längre man når i slutspel och kval, konstaterar Marcus, som inte såg några andra alternativ än att fortsätta i Hudik.

– Det kändes rätt självklart att spela kvar här. Jag trivs bra i klubben och tror att många andra kommer att stanna därför att Hudik har ambitioner att hålla sig kvar på en hög nivå, säger Marcus Sirén.

Marcus Linderborg är 26 år och har spelat i färre klubbar än många andra i hans ålder. Efter juniortiden i Västerås och Växjö kom han till Borlänge inför säsongen 2015-2016. Där blev han kvar i fyra säsonger även om det inte blev någon tävlingshockey 2018-2019.

– Jag drog av korsbandet och skadade menisken under försäsongen. Det var jobbigt, men det är sånt som händer och som man måste vara beredd på. Det blev två operationer och lång rehab, berättar Marcus Linderborg, som inför förra säsongen valde att spela i Nyköping.

I HHC kommer Marcus Linderborg nu från stark säsong där han i kvalspelet tog ytterligare steg och blev en av de tongivande.

– Man blir bara bättre när man får förtroende och speltid. Och dessutom trivs jag jättebra med både klubben och staden. Och så bor jag och min sambo bara ett stenkast från ishallen, berättar Marcus. Vi träffades här i Hudik och det gör ju också att det blir en sorts trygghet här.

– Dessutom får jag nu samma tränare som jag hade i Borlänge när Dennis Hall också kommer hit, konstaterar Marcus Linderborg.

Vid sidan av ishockeyn jobbar Marcus Linderborg vid Cramo – precis som han gjorde i både Borlänge och Nyköping.

Skribent: Lars Gösta Larsson