Glysishallen blir Holmen Center!

Till hösten kommer Hudik Hockey spela sina hemmamatcher i Holmen Center. Holmen har skrivit ett avtal med Glysisvallen AB och fått rättigheten till namnet på Hudiksvalls Ishall.

Bildtext: Montage med skiss på den nya skylt som skickats in för bygglovsansökan.

Som stor skogsägare samt med verksamheterna vid Iggesund Bruk och Iggesunds Sågverk är Holmen en stor aktör i Hälsingland och en viktig ekonomisk motor för regionen. Holmen Iggesund har sedan flera år tillbaka varit huvudpartner till Hudik Hockey inklusive säsongen 2021-2022.

– Det är många olika föreningar som inte skulle överleva om det inte vore för sponsring. För oss är det självklart att ta vårt ansvar. Och tillsammans med bidrag från Iggesunds fonder vet vi att det är en förutsättning för det lokala föreningslivet, säger Johan Nellbeck, ansvarig för Holmens kartongverksamhet inom affärsområdet Holmen Iggesund.

Avtalet är skrivit på fem år, och det kommunala fastighetsbolaget Glysisvallen AB som driver ishallen har åtagit sig att skjuta till motsvarande belopp som Holmen i sin årliga budget. Dessa pengar kommer att gå till underhåll och investeringar som till exempel renovering av omklädningsrum och duschar, samt till sociala ytor som till exempel utökade sittplatser, café, entré och restaurang.

– Holmen Iggesund har varit en viktig samarbetspartner till oss under en lång tid och vi tycker det är mycket kul att Holmen har tagit detta initiativ, säger Fredrik Jönsson, marknadschef Hudik Hockey. Förutom det samarbetet vi redan har där de stöder föreningen och vår barnsatsning Tre Kronors hockeyskola så jag hoppas jag att detta ska förverkliga våra drömmar om Holmen Center som en självklar mötesplats i Hudiksvall, avslutar han.