Laddad Lindholm ser möjligheter

Efter två säsonger i Timrå där det blev 93 matcher i allsvenskan väljer nu Johan Lindholm, att den kommande säsongen spela för Hudiksvalls HC. Men den 24-årige centern ser det inte som ett misslyckande att ta ett steg ner i seriesystemet utan snarare som en utmaning – och som en möjlighet.

Fotograf: Marcus Olofsson, Frilansfotograferna.

– Ja, absolut. Jag kommer till ett bra lag och när Hudik visade intresse och jag själv hade intresse att komma dit, så var det lätt att bestämma sig, säger han.

– Jag tror att det här kommer att passa mej bra. Klubben har ett tydligt mål och jag får spela med duktiga spelare, så det blir bara ett sätt att utvecklas ytterligare.

Johan Lindholm är Sundsvalls-grabb (Bergsåker) från början och det var också där han började sin hockeyresa som sedan gick via spel i J20 Super Elit i först Modo och sedan Frölunda, där han också fick debutera i SHL.

Under tiden i landets bästa juniorligor var Johan Lindholm lite av en poängmaskin me

d 43 poäng (22+21) i Modo och 35 poäng (16+19) i Frölunda. Han fick också känna på landslagsspel med Sweden U19 och U20.

Inför säsongen 2017-2018 valde Johan Lindholm att spela i hockeyettan med Tyringe och avslutade då säsongen i Allettan och kvalserien med Huddinge.

2018-2019 blev det Troja-Ljungby (39 matcher med 11 mål och 15 assists) innan han vände åter hem till Medelpad för spel i två säsonger med Timrå där han mestadels haft defensivt ansvar som center i en checking-line.

– Men jag känner att jag kan bidra mer framåt och nu hoppas jag få utveckla det spelet igen. Jag har ju gjort mycket poäng tidigare, så jag tror att jag kan plocka fram det igen, säger Johan Lindholm.

Som flera andra i Hudiks trupp kommer han nu att pendla mellan Sundsvall och Hudik.

– Hockeyspelare är vana att resa och vi fyller väl en bil med spelare från Sundsvalls-området och det har ju fungerat bra för Hudik tidigare, så jag ser inga problem med det, menar Johan.

– Det går ju snabbt att resa mellan Sundsvall och Hudiksvall. Och när man dessutom får sällskap av lagkompisar så går tiden fort.

Att komma till Hudik från Timrå verkar som ett bra koncept.

– Ja, det har blivit så. Många spelare har gått den vägen och jag tror att det nu får sex lagkompisar som jag har spelat med tidigare, konstaterar Johan Lindholm.

– Halva laget har väl någon sorts Timrå-anknytning. Och det verkar ju som om de trivs i det här laget, menar han.

Själv har Johan Lindholm. Liksom sina lagkamrater, tränat individuellt under sommaren. I början av nästa vecka är det samling. Då ska alla vara på plats i en trupp som under de närmaste dagarna kommer att spikas och presenteras.

Johan Lindholm kommer, som de flesta i Hudiks lag, att arbeta deltid. Han har fördelen att kunna jobba i sin pappas företag med tillverkning och försäljning av laddare för el-fordon. Och räkna med att Johan Lindholm själv kommer att vara laddad – med energi…

Välkommen till Glada Hudik säger vi väl då.

Skribent: Lars Gösta Larsson