Hudik pumpar på i serietoppen

Tre gånger tog Hudik Hockey ledningen i den första perioden i bortamatchen mot Hanviken innan man fick riktigt grepp om matchen. Två gånger utjämnade hemmalaget till 1-1 och 2-2, men när sedan HHC också satte dit 3-2 kunde Hanviken inte komma tillbaka i matchen.

När slutsignalen gick stod det 2-6 (2-3, 0-2, 0-1) i protokollet efter en match där HHC gjorde två av sina mål i powerplay, men borde ha fått ännu bättre utdelning i den spelformen när ett tröttkört hemmalag drog på sig fyra raka utvisningar i tredje perioden.

Tre gånger misslyckades HHC då att riktigt ta sig in på mål i numerära överlägen, men när Hanviken också fick en fjärde 2-minutersutvisning kunde #28 Max Wahlgren med sitt tredje mål för säsongen fastställa slutresultatet sedan HHC skjutit 39 skott på mål mot 19 för Hanviken.

Därmed har HHC nu tagit 13 av 15 möjliga poäng i serieöppningen och bäddade samtidigt för en häftig söndagsmatch kl.16.00 mot Huddinge i Holmen Center.

– Vi får väl vara nöjda med segern ikväll och med poängutdelningen så här lå

ngt. Vi tog tre sköna poäng och det var viktigast, men vi var inte riktigt påkopplade på alla cylindrar. Vi var helt enkelt inte där vi vill vara, tyckte Dennis Hall.

– Samtidigt går vi ju ändå ut och gör det jobb som behövdes för att vinna och det är möjligt att man har skyhöga förväntningar på det här laget, för det är inte bara att åka iväg på en sådan här tripp och komma hem med sex poäng, menade HHC-tränaren.

Första perioden blev en närmast galen målfest när HHC först gjorde 0-1 (4.08) genom #22 Johan Lindholm (ass. #48 Gustav Nielsen och #9 Marcus Sirén).

Hanviken kvitterade till 1-1 (5.15) av Dennis Santesson och HHC tog på nytt ledningen när #12 Christoffer Jansson prickade in 1-2 (7.48) med assist av ”29 Jesper Wiberg och #23 Adam Byström Johansson.

Hanviken reste sig igen och lyckades göra ett mycket märkligt mål efter 9.52 genom Felix Liljegren innan HHC på nytt tog ledningen med 2-3 (12.20) av #17 Marcus Liljeborg (ass. #77 William Ignberg Nilsson och #24 Axel Levander.

Efter fem mål på drygt 12 minuter i den första perioden drog Hanviken på sig två raka utvisningar i den andra och i sitt andra powerplay kunde HHC öka på till 2-4 av #29 Jesper Wiberg (ass. #54 Hannes Lindström och #9 Marcus Sirén).

Innan perioden var över kunde #77 William Ignberg Nilsson sätta dit 2-5 (31.48) efter en smörpassning från #70 Henrik Olsén.

Tredje perioden handlade mest om powerplay-spel för HHC där det inte riktigt kuggade i och där pucktempot sjönk och rörelserna försvann. Efter sex mållösa minuter i powerplay kom ändå ett mål när HHC fick ännu ett numerärt överläge och #28 Max Wahlgren satte dit 2-6 (55.13) med assist från #70 Henrik Olsén och #9 Marcus Sirén.

Och det blir nu inte mycket tid över för återhämtning eller rehab när spelprogrammet är så komprimerat. Ny match på söndag alltså. Och då kan vi nog tro att det behövs en betydligt bättre insats för att ta poäng mot topprankade Huddinge, som haft lite tyngre än väntat så här långt, men som säkert vill studsa tillbaka direkt efter fredagens hemmaförlust med 1-2 mot Visby.

Skribent: Lars Gösta Larsson