Hudik rycker i serietoppen

Tre mål framåt, en målvakt som höll nollan, ett starkt boxplay, två nya backmål – och tre nya poäng att plocka in i tabellen. Det var väl ungefär vad HHC kunde ta med sig från bortamatchen mot Enköping.

Bild (fotograf Tobbe Johansson).: Tre målskyttar och en målvakt som höll nollan. Fr.v Marcus Sirén, Oliver Håkansson, Willam Eckmyhl och Filip Lander.

Det behövdes verkligen ingen maxinsats den här gången för de just nu suveräna serieledarna från Hudik. Med ett tidigt ledningsmål placerade HHC ribban på en nivå som Enköping sedan aldrig nådde och matchen hittade aldrig den hetta som präglat de senaste insatserna från HHC:s sida.

Och egentligen är det väl inte konstigt med tanke på det tuffa spelprogrammet. HHC har nu spelat fem matcher på 11 dagar och även haft en resa till Visby. Och redan på onsdag är det dags igen när Arlanda Wings kommer till Holmen Center.

– Vi kom inte ut till matchen så som vi ville. Men vi pratade ihop oss i första pausen och sedan är det ju vi som tar över och bestämmer, tyckte Dennis Hall.

– Det här är ju ingenting man gör medvetet, men ibland kan det bli så här. När vi sedan tog tag i det och gick fram till 3-0 direkt i tredje så verkade det som om matchen dog, menade han.
HHC-tränaren var inte helt nöjd med matchens första del där han efterlyste mer tävling från sina spelare.

Matchen började med en HHC-utvisning innan första minuter var spelad. Enköping hade ett spel, men tog sig inte fram till några riktigt vassa lägen och istället kom 0-1 efter 4.38 när #43 William Eckmyhl drog iväg en puck mot mål som hittade vägen förbi både täckande spelare och målvakt. Eckmyhls tredje mål för säsongen.

HHC drog sedan på sig ytterligare en utvisning innan perioden var över, men starkt boxplay och en tät #39 Oliver Håkansson såg till att hålla tätt.

Den andra perioden började lika lyckosamt för HHC:s del när 0-2 kom efter 1.18 på matchens snyggaste mål.

Det var #29 Jesper Wiberg som inte hittade skottläge utan istället fortsatte en runda in bakom mål. Vid den borta stolpen mötte #58 Filip Lander och det var bara att sätta klubban till på Wibergs passning och även Lander gjorde sitt tredje mål för säsongen. Ett bra exempel på ett hockeymål som kommer ur ”ingenting”, men när två spelare ser möjligheten och hittar samma tanke blir det ändå resultat.

När sedan HHC drog på sig ytterligare två utvisningar i den andra perioden hade Enköping chansen att ta sig tillbaka i matchen. Men boxplay-spelet var uppoffrande och Håkansson var fortsatt på sin vakt i målet. Att ta så många utvisningar är inte tillrådligt mot bättre lag eller i täta allettan-matcher. Här måste nog HHC vara lite försiktigare med klubborna och se till att hålla sig borta från offensiva utvisningar.

Tidiga mål i två perioder alltså – och ännu snabbare gick det i öppningen av den tredje. 0-3 kom efter bara 21 sekunder när #9 Marcus Sirén satte fart och gick direkt mot mål där han sedan tog sin egen retur och sprätte in pucken. Enklare hockeymål kan man knappast få, men Sirén håller alltid skridskoåkningen igång och söker avslutningslägen.

Resten av perioden blev lite av en promenad i parken för HHC som öppnat serien på ett sätt som lovar mycket.

Skribent: Lars Gösta Larsson.