Vändningen i Surahallen

Sura hamnade i underläge efter första perioden med 1-2, men sen tog man över taktpinnen och med tre raka mål så plockade man även bonuspoängen i overtime.

Första perioden verkade Sura vara lite handlingsförlamade och det tog gästerna vara på. Redan efter 3:55 tog Nyköping ledningen när Christian Axelsson tog vara på en retur framför kassen och tryckte in 0-1. Efter 10:41 ökade Nyköping på till 0-2 genom Martin Tyllander, efter att Sura slarvat i försvarszonen och i det här läget så talade ingenting för att Sura skulle ta några poäng. Men i slutet av perioden så studsade man tillbaka och Hampus Pettersson reducerade till 1-2, när klockan stod på 17:26. Skotten i första 9-12.

I andra perioden svängde spelet över till Suras fördel, men inga mål föll i den perioden,fast Sura var närmast, Lukas Söderlund hade en riktig mörsare i ribban. Skotten i andra perioden 15-8.

Men så i tredje perioden kom Sura tillbaka och stundtals var det bara spel i Nyköpings zon. Så kom det förlösande kvitteringsmålet när lagkapten André Astley Rydberg fick pucken framför kassen och slog till direkt in i kassen då det återstod 1:13 kvar av ordinarie matchtid. Snacka om förlösande mål. Skotten i sista perioden talar sitt tydliga språk, 13-1 (!)

Så för andra matchen i rad fick matchen avgöras i overtime.

Efter 3:10 rullade Suras trio, Rydberg, Lidström och Söderlund upp Nyköping och Lukas Söderlund satt segerpucken. Skotten i overtime 1-0.

Christofer Udd 400 matcher
Christofer Udd 400 matcher.

Före matchen så hyllades backen Christofer Udd för sin 400:e match med blomster och en present.

Nästa match spelar Sura borta på onsdag mot Skövde på borta is.

Surahammars IF-Nyköpings SK 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0)

Participation (On ice) NSK: 7 11 14 37 39 80 SUR: 9 16 24 33 41 44
Goal 10:41 NSK 0 – 2 EQ 20 TYLLANDER, Martin 90 AXBOM, Robin 40 STJERN SVENSSON, Joakim
Participation (On ice) NSK: 20 37 40 52 61 90 SUR: 9 16 24 41 44 66
Penalty 15:03 SUR 2 min. 55 BERGSTRÖM, Hugo Interference
Penalty 15:16 NSK 2 min. 11 AXELSSON, Christian Hooking
Goal 17:26 SUR 1 – 2 EQ 22 PETTERSSON, Hampus 24 TELLSTRÖM JOVICIC, Sebastian 65 SÖDERLUND, Lukas
Participation (On ice) SUR: 13 22 24 44 65 88 NSK: 11 37 39 52 80 90
Penalty 19:57 SUR 2 min. 55 BERGSTRÖM, Hugo Tripping
2nd period
Penalty 22:36 NSK 2 min. 39 ANDERSSON, Daniel Hooking
Penalty 24:57 NSK 2 min. 7 MALM, Linus Delay of game
3rd period
Goal 58:47 SUR 2 – 2 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 33 UDD, Christofer 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 13 33 44 65 71 NSK: 10 11 14 37 90 96
overtime
Goal 63:10 SUR 3 – 2 EQ 65 SÖDERLUND, Lukas 7 LIDSTRÖM, David 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 7 13 44 65 NSK: 37 40 80 90
Goalkeeper Out 63:10 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper Out 63:10 NSK 37 WAGNER, Sebastian