Förlust borta i Värmland

Sura fick vända hem poänglösa efter kvällens match i Forshaga. Sura som sin vana trogen började segt, men fick lite fart på grejerna i sista perioden. Men då var det lite försent.

Första perioden var ganska jämn spelmässigt, men det var Forshaga som hade största delen av spelet. Men inge mål kom och skotten slutade 11-11.

Efter 8:23 snappade William Johannesson åt sig pucken framför mål och lyfte in ledningsmålet för Forshaga och när man sedan fick ett numerärt överläge efter 10:47. Så kom 2-0 omgående, när Jesper Nordin fick avancera fram i banan och trycka dit pucken bakom Ekholm Rosén. Skotten i andra 12-8.

I tredje perioden började Sura jobba bättre och fick fäste i Forshaga zonen. Efter 7:27 drog Forshaga på sig en utvisning och då kunde Sura reducera. André Astley Rydberg höll sig framme och tryckte in den i Forshaga kassen efter 8:05. Men det gick inte Suras väg utan Forshaga kontrade in ett mål efter 13:57 genom Samuel Eriksson och hemmalaget hade ett tvåmåls överläge igen. Men Sura fortsatte trumma på och fick med sig en ny utvisning. Man tog timeout och plockade ut Ekholm Rosén ur kassen. Återigen så stte man en reducerings puck, André Astley Rydberg tryckte in en puck i nättaket efter 18:19. Sura chansade igen och ryckte ut målvakten efter 18:55, men den här gången gick det inte vägen. Utan Forshagas Mikael Hedlund skickade pucken över hela banan i in det tomma Sura målet, då återstod det 3 sekunder. Skotten i sista 9-19 och totalt 32-36.

Ja Sura får ta nya tag till på onsdag, då man möter Kumla på borta plan. Även den matchen kan Ni se på Hockeyettans Playkanal.

Forshaga IF-Surahammars IF 4-2 (0-0, 2-0, 2-2)
Skott: 32-38 (11-11, 12-8, 9-19)