Veckan med HHC:s juniorer: J18 hittade vinnarspåret igen

Efter säsongens första förlust senast mot Skutskär var J18 tillbaka som vinnare när man besegrade Strömsbro 2 på bortaplan med 7–4. Tyngre var det då för J20 som fick se sig besegrad med uddamålet i en målrik tillställning – 7–8 – på hemmais mot gästande Viking.

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J18

J18 sköt hela 61 skott i bortamötet med Strömsbro 2 och till slut gav det också utdelning i form av seger med 7–4 (2–1, 2–2, 3–1).

– Vi startar riktigt svagt där ingen gör det jobb man ska och det är tack vare bra målvaktsspel av John Markusson som vi är med i matchen. Han gav oss chansen att vinna, sa tränaren Nils Strandman.

Lukas Bryngelsson och William Wängelin såg till att HHC gick fram till en 2–0-ledning i första perioden, men Strömsbro hann med en reducering när HHC hade en spelare utvisad.

Den andra perioden började inte bra för HHC då Strömsbro via två mål vände 1–2 till 3–2. HHC jobbade på och skottvilligheten (26 i andra perioden) gav sen utdelning då först Filip Dahlqvist gjorde 3–3 och sedan Leopold Dahg 4–3.

– Vi gör 3–3 direkt efter ett missat power play och där någonstans vänder matchen. Vi fortsätter att jobba och kriga vilket är ett måste om man ska vinna, sa Strandman.

Johannes Audell gjorde 5–3 i början av tredje perioden innan Filip Dahlqvist med sitt tionde seriemål slog in 6–3. Johannes Audell gjorde sedan 7–3 när Strömsbro hade plockat ut målvakten. Hemmalaget hann ändå med ett reduceringsmål innan matchen var slut.

– Trots den svaga starten hittade vi ett sätt att vinna, men det hade vi knappast gjort om inte John Markusson hållit oss kvar under första halvan av matchen, sa Strandman.

– Nu laddar vi om för ett hälsingederby mot Bollnäs till helgen.

J20

J20 hade förhoppningar om att kunna vända sin förlusttrend när värmländska Viking kom på besök men det var Hagforslaget som plockade med sig alla poäng efter att ha vunnit den målrika matchen med 8–7 (3–3, 5–1, 0–3).

– Vi gör en helt okej match framåt där vi skjuter många skott och gör många mål, men försvarsmässigt var det inte bra, sa tränaren Johannes Westring.

HHC låg under med 0–2 redan innan två minuter var spelade men en snabb reducering av Rasmus Ulander tände hoppet igen. När så Viktor Jonasson gjorde 2–2 var hemmalaget på rätt väg, men Viking tog ledningen på nytt innan Rasmus Ulander med sitt andra mål såg till att perioden slutade 3–3.

William Wängelin gjorde 4–3 och HHC var i ledningen för första gången i matchen, men sedan rasade allt och Viking avslutade andra perioden med fem raka mål.

– Vi tappar stora delar av vårt försvarsspel och sätter vår målvakt i skiten många gånger, sa Westring.

Tredje perioden blev en jakt på poäng. Leopold Dahg inledde jakten med 5–8 efter 1.54 och när matchuret stod på 13.03 var HHC bara ett mål bakom. Viktor Jonasson gjorde 6–8 och Ante Lindström 7–8.
Men närmare än så kom aldrig HHC.

– Viktor Jonasson förtjänar ett extra beröm den här gången. Nu är det bara att jobba vidare. Vi kommer att köra mycket med grunder under veckan som kommer och så ska vi gnugga vårt försvarsspel över hela banan, sa Westring.

Skribent: Christer Stridh.