Sportchefens förhoppning efter skakiga hösten: ”Tror våra bärande spelare går igång på Allettan på ett annat sätt”

Hösten var lite skakig med skador och sjukdomar, stor omsättning i truppen och blandade resultat. 

Var kan vi förvänta oss av Väsby i vår?

– All respekt för Wings och Vallentuna, men jag tror och hoppas att våra bärande spelare går igång på matcherna i Allettan på ett helt annat sätt, säger sportchefen Tom Tärnström.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Väsby rasade ur allsvenskan i våras efter ett ohyggligt kvaldrama mot Kristianstad och unge sportchefen Tom Tärnström, 33,  tvingades – efter att själv funderat länge på sin framtid – bygga om och bygga nytt inför comebacken i Hockeyettan.

Och Väsbys makover har sannerligen fortsatt under hösten.

En ny assisterande tränare, spelare som lämnat, spelare som värvats och lånats in.

* Är det nån som sitter säkert i Väsby?

–  Det vet man aldrig, säger Tom Tärnström och skrattar.

Han lägger till:

– Nej, men jag tycker det är rätt odramatiskt, det här. Det är en rörlig bransch vi jobbar i, det här är verkligheten. I de flesta fall har vi haft en gemensam och bra dialog med de som lämnat. Nån ha velat haft större roll, vi har inte kunnat erbjuda det och då har vi kommit överens om att gå skilda vägar. Det är inga konstigheter. Och jag jobbar ju hela tiden för att få en så pass slagkraftig trupp som möjligt, både i nutid och framåt.

* Ni har ändå ruskat om i truppen – är du inte nöjd med hösten?

– Vi har haft en otroligt stökig höst, fylld av skador och sjukdomar. Vi har fått plockat upp juniorer och lånat in spelare för att få ihop tre femmor, det känns som vi fått lappa ihop ett lag mest hela tiden. Det har inte varit nån kontinuitet alls.

– Så, nej, vi är inte nöjda. Vi måste bli bättre på allt. Som lag har vi a

v tidigare nämnda skäl inte kommit så långt som vi hoppats på vid detta skede. Men det är ju en bit kvar på säsongen så det hinner vi med…

* Skadestatusen nu då?

– Håll i dig, men jag tror f-n alla är friska och fräscha nu. Det här är nog första gången vi kan TA UT ett lag istället för att kolla vilka som kan vara med och spela, haha.

* Då kan vi räkna med ett vassare Väsby från nu då?

– Med all respekt för Wings och Vallentuna så, ja, jag tror och hoppas att några av våra mer rutinerade spelare går igång på matcherna i Allettan på ett helt annat sätt, det är ju lite skillnad att spela inför hundra åskådare istället för kanske ett par tusen. Jag hoppas verkligen alla känner så.

* Har ni satt nån målsättning med Allettan?

– Nej, inte utåt sätt. Nu handlar det om att fortsätta bli bättre varje dag, förhoppningsvis med lite kontinuitet till skillnad från grundserien. Det här är ju en helt annan sak, det är en väldigt tuff serie. Men det är klart att vi hoppas spela länge i vår, det gör vi.

* Väsby vann lördagens premiär i södra Allettan mot Karlskrona borta med 2–1. Matchfakta – klicka här!

***

Bara de senaste dagarna har det alltså hänt en hel del i Väsbys trupp.

Bland annat har de släppt målvakten Isak Johansson, 21, till Almtuna och lånat in Jesper Eliasson, 21, från Färjestad resten av säsongen.

De har också lånat in forwarden David Karlström, 20, från Almtuna, där han i fjol spelade 50 matcher och svarade för 16 poäng.

– Jussi (Salo, tränaren) har haft David tidigare och vi vet var vi får här. Han har fin fart och finess och ska in i en toppkedja i laget, säger Tärnström.

***

Väsby fortsätter ladda på inför Allettan-starten.

Näste spelare in presenterades under torsdagen:: Lucas Feuk, 21, forward som lånas in från allsvenska Västervik.

Han ansluter till laget direkt och åker med truppen ned till premiären mot Karlskrona på lördag.

– Lucas är en skicklig offensiv spelare med bra fart och speluppfattning. Han kommer spetsa till vår forwardsuppsättning ännu mer, säger sportchefen Tom Tärnström.

Feuk spelade förra hösten i allsvenska AIK, men lånades efter nyår ut till Kalix i norra Allettan och gjorde där tolv mål på 18 matcher.

Det gav ett kontrakt med allsvenska Västervik, där Feuk gjort ett mål på tio matcher och också varit utlånad till Nybro i ligan.

Nu blir det alltså en flytt uppåt i landet igen – till Väsby. Lånet gäller i första hand december ut.

– De ska bli skönt att komma hem till Stockholm och hjälpa Väsby i Allettan, säger Feuk till hockeyettan.se.

***

Carl Wassenius, 21, leder Väsbys interna poängliga. Han har gjort 24 poäng på 18 matcher – bland annat satte han den här grymma straffen mot Visby i sista omgången.

Text: PeO Larsson

SE COOLA STRAFFEN HÄR!

PREMIÄREN I ALLETTAN SÖDRA: 

4 december (17.00)

Karlskrona-Väsby

5 december (16.00)

Hanviken-Kalmar

Nybro-Huddinge

HC Dalen-Mariestad

Skövde-Vimmerby

HELA SPELSCHEMAT – klicka här!

Vaccinationsbevis för se hockey live i ligan – här är nya reglerna från 1 december