Obesegrade fortfarande

Sura åker hem från Östersund med två poäng i bagaget efter att ha kvitterat till 2-2 sent i sista perioden, och sedan vunnit på straffar. Målskytt Jakob Forslund och David Otter i målet tog alla straffar igen!

Men det började inte så bra. Redan efter 6:20 tog hemmaalaget ledningen på en rackarrökare i krysset av Axel Olsson. Det var också Östersund som hade större delen av puckinnehavet i första perioden. Skotten: 9-4

I andra perioden så jämnade Sura ut spelet och efter 15:35 höll sig Oscar Forsman Larsson framme och lyfte in kvitteringen. Betydligt jämnare spel i mittronden och skotten 8-10.

I början av tredje perioden så återtog Östersund ledningen när Johan Mörnsjö skickade en puck mot målet. En puck som trillade in lite retligt bakom David Otter. Tiden för målet 1:27. Efter det så började Sura sakta men säkert nöta ner Östersund och i slutet av perioden så plockade man ut David Otter, och inte nog med det så åkte Östersund på en utvisning. Sura fick alltså spela 6 mot 6 mot 4. Då klev nya lagkaptenen Christofer Udd fram och satt kvitteringspucken efter 18:11. Skotten i tredje 2-12.

I overtime hände inte så mycket mer än att Sura vann skotten med 5-2 och för andra matchen i rad blev det straffavgörande.

Där visade David Otter sin storhet och tog samtliga Östersunds straffar. Jakob Forslund gjorde mål på Suras fjärde straff, men segern blev inte bärgad förrän David Otter tog den avslutande straffen från hemmalaget.

Man slutar aldrig att förvånas över detta gäng. Obesegrade i Allettan Norra. Men det har ju bara spelats fyra matcher, säger vän av ordning. Jo förvisso, men man får suga på karamellen så länge. Skönt att få med sig två poäng hem på den långa hemresan.

David Otter har verkligen toppat formen och verkar bara bli bätre och bättre. Sen så är det här återigen en lagseger. Alla spelare jobbar enligt Suras gameplan och förivrar sig inte, trots tidiga baklänges mål. Det har blivit Suras signum den här säsongen.

Nu väntar två borta matcher i helgen, först Kalix på lördagen och sen Kiruna AIF på söndagen innan grabbarna får ta julledigt.

Östersunds IK-Surahammars IF 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0,00-1)
Skott: 24-32 (9-4, 8-10, 5-12, 2-5, 0-1)

Penalty 28:52 SUR 2 min. 24 TELLSTRÖM JOVICIC, Sebastian High Sticking
Goal 35:13 SUR 1 – 1 EQ 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar 60 HENZE, Lukas 77 KARLSSON, Eric

Penalty 57:41 ÖIK 2 min. 73 LUNDSTRÖM, Linus Tripping
Goal 58:11 SUR 2 – 2 PP1 33 UDD, Christofer 65 SÖDERLUND, Lukas 22 PETTERSSON, Hampus
Participation (On ice) SUR: 7 22 28 33 65 98 ÖIK: 1 4 12 20 22
Goalkeeper In 58:11 SUR 44 OTTER, David