HHC i säsongpremiär på hemmais

Efter det tuffa spelprogrammet i SCA-cupen, med tre matcher på lika många dagar mot Modo, Björklöven och Sundsvall, är det nu dags för säsongpremiär på hemmais för Hudik Hockey med ett returmöte mot Sundsvall (onsdag 7/9 kl. 19:00).

Även om det blev förluster mot två av de förväntade topplagen i allsvenskan var det mest bara positiva signaler som HHC skickade ut och som blev en bra plattform att bygga vidare från.

HHC spelar bara två av sina sex försäsongsmatcher på hemmaplan. Det handlar då om Sundsvall (7/9) och Väsby (14/9) och ska sedan också möta Väsby (25/9) på bortaplan.

– Det var lite slitna spelare här och var i slutet av cupspelet, men efter två vilodagar var det full fart igen, berättar Dennis Hall.

– När det gäller läget i truppen så har #29 Jesper Wiberg och #16 Samuel Eriksson lite känningar som gör att de måste vila. Det brukar se ut så här under försäsongen och jag tror inte att det är någon större fara för deras del, menar HHC-tränaren, som fortfarande har stort fokus på försvarsspelet.

– Vi har en procedur som vi går igenom utifrån det spel vi vill uppnå. Vi tar det bit för bit och jobbar med försvarsspelets olika delar och det är fortfarande spelet utan puck som vi lägger ner mycket tid på, säger han.

– Efter matcherna tittar vi på matchfilmen och bryter ner försvarsspelet i bitar för att titta på vad vi sedan vill trycka på.

Det handlar förstås också om att alla i laget ska hitta sina roller och känna sig trygga med det som tränarna förväntar sig av dem.

– Det kan till exempel vara att vi vill använda oss av en speciell uppställning som ska spela mot motståndarnas starkaste uppställning, säger Dennis Hall.

HHC jobbar just nu också mycket för att hitta rätt i sin press för att så fort som möjligt vinna tillbaka pucken. Någonstans där börjar ju också anfallsspelet.

– Jag tycker att vi ligger väl framme i våra förberedelser. Vi är naturligtvis ännu inte på den nivå vi var i slutet av förra säsongen, men det ser bra ut och det känns helt okej, konstaterar HHC-tränaren.

– Att vi nu bara har två träningsmatcher på hemmaplan är en effekt av att vi valt att spela bara sex matcher innan seriestarten och att tre av dessa ingick i SCA-cupen, förklarar Dennis Hall.

HHC står inför en spännande säsong där man nu har flyttats till den norra gruppen i Hockeyettan. Efter flera år med mängder av matcher mot lagen i och omkring Stockholm vänder man nu norrut för spel på bortaplan. Det blir en del riktigt tuffa långresor men samtidigt kan det vara bra ur publiksynpunkt. Det blir lite nya lag och nya förutsättningar och det kan också återuppväcka publikintresset, som förra säsongen var lite vacklande tidvis – åtminstone i grundserien.

* HÄR bokar just din favoritplats till matchen. OBS! P.g.a. förberedelser inför Hälsinge Marknad är parkeringen mycket begränsad.

* HÄR köper du parkeringskort – gäller hela säsongen.

* Säsongskort (reserverad sitt-, ståplats, VIP-kort)  har fri entré till matchen. Om du inte har fått ditt kort finns du på lista i entrén för fri entré.

Skribent: Lars Gösta Larsson.