Matchreferat Skövde IK – Surahammars IF

De som tog sig till Billingehov och förväntade sig se ett revanschsuget hemmalag, fick sannerligen valuta för pengarna. SIK var påkopplade från allra första nedsläpp och avgick med seger med finfina 6-1.

Första perioden inleddes med kraftigt spelövertag för hemmalaget och gästerna hade svårt att ta sig ur egen zon. Efter 2.38 kom så utdelningen när Anton Lundmark (med nya klubbor för eftermiddagen) snärtade in 1-0 på ett riktigt fint avslut. Bara 7! sekunder senare small det igen, Emil Smedberg serverade Oscar Johnsson som kom framrusande och stötte in 2-0 från nära håll. Det fick bortalaget att ta timeout och efter det lugnade sig anstormningen något men det var faktiskt bara ett lag på banan. Surahammar fick förvisso iväg 9 skott på mål, men det mesta var av enklare art för Fritz i SIK´s kasse. 3-0 kom efter en tilltrasslad situation där pucken letade sig fram till Jesper Emanuelsson som enkelt la in trissan i öppet mål.

Andra perioden blev lite jämnare även om det i ärlighetens namn aldrig var riktigt nära för Surahammar där Skövdes höga press gång efter annan skapade problem för Suras backar. Efter bara 44 sekunder kom Anton Lundmark återigen i fint läge längs högerkanten och drog en handledare mellan plock och benskydd på bortalagets Linus Marcko och 4-0 lös på resultattavlan. Surahammar tröstmålade genom deras notoriske målskytt Lukas Söderlund när matchuret hade tickat till 4.31 in i perioden. Ett fint avslut i slottet som letade sig in bakom Fritz Abrahamsson. Perioden slutar 1-1 med mersmak för SIK.

Tredje perioden bjöd på två SIK-mål och båda målen var riktigt snygga. 5-1 pangar Emil Smedberg upp i högra krysset efter 9.46. Detta efter mycket fint förarbete av Oscar Johnsson och Jonathan Ström. Ett klassmål! 6-1 dunkar Josh Laframboise in bakom Marcko i bortamålet fint framspelad av Lukas Smith snett bakom mål. Efter det blev det mestadels transportsträcka mot slutsignalen.

Nästa match för SIK väntar på onsdag då laget beger sig till Norrahammar och bortamöte med HC Dalen.

Skott: 31-34