HHC avslutar grundserien hemma

Efter att ha tagit poäng i 17 raka matcher i norra hockeyettan står nu Hudik hockey inför grundseriens sista match med ”förlustnollan” intakt i tabellen – för övrigt den enda i landets tre högsta hockeyligor.

Bilden: #92 Filip Sjöberg ny för säsongen i Hudik Hockey. Foto: FlyWood Studio.

Tre övertidsförluster har det blivit på vägen mot seriesegern, men ingen av motståndarna har så här långt lyckats ta tre poäng mot Hudik, som nu avslutar grundserien med hemmamatch mot Örnsköldsvik på söndag.

– Och vi ska köra på som vanligt. Det gäller att behålla den goda vanan att vinna, så vi vill inte släppa något ifrån oss nu heller, lovar HHC:s Filip Sjöberg.

Själv har han precis kommit tillbaka i laget efter att ha missat fem matcher. Det var i hemmamatchen mot Teg den 9 september som han fick lämna isen med en axelskada.

– Det är jobbigt att stå på sidan. Man vill ju komma tillbaka så fort som möjligt, men samtidigt vet man ju att det måste ta sin tid. Och skador hör ju till den här sporten, konstaterar Filip, som i onsdags spelade bortamatch på ”hemmaplan” – om man nu kan säga så…

Filip Sjöberg är nämligen en av fyra HHC-spelare som

pendlar från Sundsvall där han också spelade i två säsonger innan han valde Hudik. Och i Sundsvall har han också sitt jobb på deltid i ventilationsbranschen.

– Jag tycker ändå att det kändes bra och som vilken match som helst, menar Filip som med sin fart och energi verkligen bidrog till HHC:s klara seger.

Som flera andra i HHC:s trupp har Filip Sjöberg Timrå som moderklubb där han spelade sig igenom ungdoms- och juniortiden och under en period var utlånad till Grums för nio matcher säsongen 2019-2020.

Men annars är det bara i Timrå, Sundsvall och HHC som 22-åringen (23 i februari) har spelat.

Till Hudik kom han inför den här säsongen efter två riktigt poängstarka säsonger i Sundsvall med sammanlagt 25 mål och 41 assistpoäng på 69 matcher i seriespelet.

I HHC har målskyttet inte riktigt lossnat på samma sätt, men Filip vet att hans tid kommer.

– Jag känner mig absolut som en bättre hockeyspelare nu och jag försöker bara jobba hårt med det jag är bra på och för att skapa situationer och sätta mina lagkompisar i bra lägen, säger Filip, som mot Sundsvall stod för en av säsongens läckraste frispelningar när han näst intill liggande fick iväg en backhandspassning bakom ryggen till Christoffer Jansson som prickade in det viktiga första målet.

Och sedan rullade det bara på för HHC fram till den klara segern – i säsongens kanske bästa match.

– Ja, jag tycker att vi gjorde en riktigt stark insats och det känns som om vi har tagit ett steg till nu, lagom till Allettan, tycker Filip Sjöberg.

– Och det är bra att vi nu också gör mål i powerplay, det kommer att bli viktigt att göra det mot de bästa lagen i Allettan, säger han.

När det gäller Allettan så är det bara matcherna med Grums som han har erfarenhet av på den nivån. Under säsongerna i Sundsvall lyckades inte laget ta en plats ovanför strecket.

– Så jag ser verkligen fram emot det här nu. Vi kan spela bra hockey och vi börjar komma dit vi vill vara. I början av serien vann vi matcherna även om vi inte var riktigt på topp. Nu är vi på en annan nivå, konstaterar Filip Sjöberg.

Söndag den 11 december avslutar Hudik Hockey grundserien med att möta Örnsköldsvik hemma i Holmen Center. I första periodpausen uppträder även Hudik Gympan med sitt årliga ljusspel – Boka DIN plats HÄR!

Skribent: Lars Gösta Larsson.