Stabil insats gav tre nya poäng

Hudik Hockey hade inga större problem att greja tre poäng när Köping gästade Glysis på söndagseftermiddagen. Även om hemmalaget inte direkt imponerade blev det seger med klara 5–1 (2–0, 1–0, 2–1).

Fotograf: FlyWood Studio.

– Vi kontrollerar väl matchen från första nedsläpp, och vi skapar mängder av chanser i spelet fem mot fem. Däremot tappar vi pucktempo när vi har power play, så där har vi en del att jobba på, sa HHC-tränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

Kontroll direkt var det alltså, för redan efter 25 sekunder kom matchens första mål. #15 Adam Seydlitz kom in i Köpings zon med bra fart, rundade sin back och fri med Jonas Eneroth i gästernas mål spräckte han nollan.

Sedan radade HHC upp en massa chanser, bland annat fyra rena frilägen, men Jonas Eneroth gick segrande ur de lägen som i tur ordning #11 Sebastian Manberg, #14 Simon Lövgren, #10 Jonas Lindström och #28 Sebastian Fakt, hade. Det blev ändå 2–0 innan paus då #61 Alexander Pettersson höll sig framme och petade in en retur.

Retur handlade det även om när #21 Patrik Elfsberg gjorde 3–0 i den andra perioden. Det målet kom sekunden efter att Köping blivit fulltaligt.

– Tyvärr går vi ner oss i tempo när vi har power play. Vi gör väl nått mål i den spelformen, men det finns mycket att jobba med där, sa Lövblom.

Det var inte bara pucktempot i power play som sjönk i andra perioden, även den totala spelkvaliteten gick ner några snäpp, och det verkade som att hemmaspelarna, efter 3–0-målet, mest gick in för att göra färdigt ”jobbet” denna eftermiddag.

HHC hade ett flertal power play, och man spelade bland annat fem mot tre i 1.44 utan att få till det.
I början av tredje perioden fick Köping en gratischans att ta sig in i matchen sedan – i övrigt utmärkte domaren – Hampus Springare hittat en utvisning på Alexander Pettersson, detta i en situation där det verkade som att röd spelare och vit spelare åkte ihop utan att se varandra. Vit spelare ramlade och röd spelare (Pettersson) fick två minuters utvisning.

Det utnyttjade Köping på bästa sätt när Anton Karlsson dundrade in reduceringen, men gästerna hade vare sig kraft eller förmåga att på allvar utmana HHC denna kväll.

– Inte ens när det blir 3–1 känns det som att Köping är nära oss, sa Lövblom.

Än längre i från kom västmanlänningarna när #18 Erik Flood fick utdelning i power play, och det var nära att hemmalagets statistik i den spelformen förbättrades när #55 Albin Runesson gjorde 5–1. Men som vid Elfsbergs 3–1-mål hade Köping precis blivit fulltaligt.

Jämfört med matchen mot Borlänge i lördags hade HHC gjort en förändring. Man flyttade upp #9 Filip Lander från backposition till att spela forward, detta för att kunna snurra på fyra hela kedjekombinationer.

– Vi kände att det blev en rejäl snedbelastning på forwards i lördags, därav förändringen. Och Lander gör det riktigt bra i sin lite ovana roll, sa Lövblom.

Bra var också Köpings Jonas Eneroth. Målvakten med rötter från Iggesund (pappa Kent) och Hudiksvall (mamma Annica) höll sitt lag kvar i matchen länge och helt rätt utsågs han också till gästernas bästa spelare. Priset till bästa hemmaspelare gick till Adam Seydlitz.

Trots den lite sega starten av AllEttan är HHC nu ändå uppe på fjärde plats i tabellen och på onsdag har man chans att öka på i poängkolumnen då Väsby blir det fjärde gästande laget på åtta dagar. Väsby har haft en tuff helg med förluster mot såväl Boden (2–4) som Kalix (2–5) och de tidigare serieledarna är nu tabelltrea, tre poäng före HHC, men då har HHC två matcher mindre spelade.

Boden behåller tätpositionen efter 5–4 (avgörande på straffar) hemma mot Enköping.

Skribent: Christer Stridh