HHC tar upp jakten på toppen?

Onsdagens match mot Väsby är den fjärde på åtta dagar i hemmarinken för Hudik Hockey – och sedan väntar en lång resa och två tunga bortamatcher till helgen.

Därmed blir det nu tre matcher på fem dagar för HHC med spel även lördag (i Kalix) och söndag (i Boden) – i något som väl närmast ligger på NHL-nivå när det gäller spelprogrammet. AllEttan i dess nuvarande form känns knappast anpassad för en serie där de flesta av spelarna också har jobb att sköta – även om det kanske inte är på heltid…

– Men det är ingenting som vi tänker på just nu. Vi fokuserar bara på matchen mot Väsby och sedan får det andra komma då. Men visst kändes vilodagen på måndag välbehövlig, konstaterar Johannes Westring.

– Mot Borlänge var vi riktigt bra stundtals, men fick ändå inte med oss någon seger. Sedan vann vi rättvist mot Köping där jag tyckte att deras spelare visade lite trötthetstecken. Det finns mer att hämta ur vårt lag, men det gäller att vara med i varje match och varje situation i den här serien. Man straffas hårdare här om man gör misstag, men det är bara kul när matcherna är jämna, konstaterar HHC:s assisterande tränare.

HHC har tagit sju av nio poäng på de tre senaste hemmamatcherna och det skulle naturligtvis sitta skönt med en ny trepoängare nu och som då skulle innebära ännu ett skutt uppåt i tabellen.

Väsby kommer till Hudik som serietrea i norra AllEttan med 13 poäng (på 8 matcher) mot 10 (på 6 matcher) för HHC och har skapat stor respekt efter sin fina inledning i serien. Väsby och HHC har så här långt också varit två av seriens tätaste lag i box play, vilket förstås är viktigt i så här jämna drabbningar.

När det gäller spelet framåt har HHC gjort 12 av sina mål i spel 5 mot 5. Tre mål har gjorts i 5 mot 4 och ett i spel 5 mot 3. Dessutom har HHC också gjort ett mål i numerärt underläge. Bakåt har det blivit fyra mål i numerära underlägen.

Effektiviteten i power play är något som HHC jobbar med. I numerära överlägen har pucktempot gått ner. Vi såg nu tendenser till en bättring i den senaste matchen. Något som säkert är nödvändigt för att ta en av de tre topplatserna i tabellen för att få viktiga fördelar när det sedan drar ihop sig till play off-spel, där utgångsläget bland annat ger möjlighet att välja motståndare och för att få avgörande matcher på hemmaplan.

När det gäller publiken har HHC kanske inte riktigt nått upp till önskade siffror, men med ett hemmasnitt på 828 har man ändå bara två lag före sig i publikligan. Boden toppar med 1309 före Östersund med 1105.

Men AllEttan-hockeyn slåss förstås mot ett enormt utbud med massor av tv-sport och även på det lokala planet när det gäller t.ex handboll och innebandy. Något som HHC direkt känner av om Strands damer har hemmamatch eller om innebandyns H/B också spelar hemma samtidigt.

Nu är det onsdagsmatch och då är hockeyns ensam herre på täppan. Så då ses vi väl i ishallen då…

Skribent: Lars Gösta Larsson