Den segern satt långt inne

Efter att ha förlorat lördagsmatchen mot Kalix efter förlängning blev Hudik Hockey första lag att besegra serieledande Boden, detta sedan #13 Simon Löf satt segerpucken i förlängningen i söndagsmatchen.

Fotograf: Perra Wallner.

Efter 2–3 (1–0, 0–0,1–2, 0–1) kunde Hudik Hockey vända hem från helgens tripp till Norrbotten med tre poäng i bagaget.

Poängen satt dock långt inne för det var bara 18 sekunder kvar av ordinarie tid när #15 Adam Seydlitz styrde in #18 Erik Floods skott och räddade en poäng, som blev två sedan Löf dundrat in segermålet 45 sekunder in på förlängningen.

– Väldigt starkt av oss att ta igen underläget och den här segern stärker moralen mycket, sa HHC-tränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

– Vi har inte förlorat under ordinarie tid på bortaplan än och tre poäng den här helgen känns helt okej, men det är ändå på hemmaplan vi ska vinna.

Hudik Hockey fick motlut direkt när #4 Henric Nordin drog på sig en utvisning redan efter 1.10, och hemmalaget utnyttjade det numerära överläget nästan omgående. Matchuret stod på 1.37 när Sebastian Huczkowski sprätte in 1–0-pucken bakom #1 Magnus Åkerlund.

Strax därefter fick HHC chansen att spela med en man mer, men det var ett övertag som hade mycket mer att önska. De två minuterna innehöll inte ett enda riktigt avslut på mål och innan det hela var över hade man också hunnit med att skicka pucken till icing.

Ändå blev det en liten uppryckning spelmässigt efter det, men några heta målchanser skapade man inte. Det gjorde däremot Boden som brände två frilägen och hade ett skott i stolpen innan den första perioden var över.

– Vi känns lite ”blöta” i första perioden då vi inte är där riktigt, sa Lövblom.

Inte mycket till ordnat spel från något håll i inledningen av den andra perioden, inte ens i power play fick Boden till något. Däremot var #21 Patrik Elfsberg nära att kvittera i boxplay när Boden slarvade. Elfsberg fick sedan göra #39 Anton Hammargård sällskap i utvisningsbåset och i spel fem mot tre osade det hett flera gånger om nere hos mål-Åkerlund.

Men HHC-målvakten svarade för några riktigt vassa räddningar och det väntade 2–0-målet uteblev.

När så hemmalagets Anton Barsk blev utvisad fick HHC lite bättre ordning på sitt power play-spel och man hade några bra chanser, men Oskar Sehlstedt i hemmamålet höll tätt. Dock fortsatte HHC att trycka på, men trots sin bästa period i matchen blev det inga mål.

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre och under den andra halvan visar vi kvalitéer som är bra, sa Lövblom.

Det stod och vägde i början av tredje perioden, men efter 7.13 kunde Oliver Schack Blomstedt öka på till 2–0 för Boden, och då fanns det inte mycket som talade för HHC. Men en grym frispelning från Simon Löf till #11 Sebastian Manberg tände hoppet efter 10.12.

Sedan såg det mörkt ut, speciellt när Henric Nordin blev utvisad med 2.28 kvar. Men Boden drog också på sig utvisningar, först åkte Christian Nyman ut och sedan sänkte Petter Sundqvist #20 Henrik Marklund med en slashing. HHC plockade ut Magnus Åkerlund och då kom också kvitteringen. Erik Flood avancerade, siktade och sköt. Framför mål fanns Adam Seydlitz som styrde in 2–2.

HHC fick sedan inleda förlängningen med en man mer på isen och det utnyttjade Simon Löf på bästa sätt, återigen efter förarbete av Flood.

– Flood vänder ju matchen åt oss, och det är sådana spelare som kliver fram och gör det där lilla extra vi behöver, sa Lövblom.

– Vi var rejält stukade efter matchen mot Väsby i onsdags, men efter den här vändningen känner vi oss stärkta och ser fram emot ny match på onsdag.

Då möter HHC tabelljumbon Vännäs på hemmaplan.

Halva serien är nu spelad och de förhandstippade favoriterna Piteå, Borlänge och HHC är placerade som fyra, femma och sexa i tabellen. Boden leder fortfarande trots förlusten, Östersund är tvåa och Väsby trea.