HHC jagade förgäves i underläge

Det räcker inte att plocka fram desperationen och intensiteten först i den tredje perioden om man vill vinna hockeymatcher i play off-spelet.

Det fick HHC tungt erfara i bortapremiären mot Köping, som hade satt på sig ”blåställen” redan från start och tog hem den första ronden med 2-1 (0-0, 2-0, 0-1) i en match där det hårdaste jobbet också gav resultat. Därmed har Köping skaffat en plats i förarsätet inför avgörandet i Glysishallen där HHC nu måste vinna både fredag och lördag om det inte ska bli ”sista kvällen med gänget” och en ny sorti redan i play off 1.

Det blev överhuvudtaget lite av hemmalagens kväll i den första play off-ronden med fem segrar för de lag som ”blev valda” som motståndare, så i det avseendet var HHC i ”gott” sällskap, men insatsen mot Köping ger tyvärr inte så stora förhoppningar om att det ska bära riktigt långt den här gången heller.

I så fall måste det till en rejäl portion energi, vilja, spelglädje och fart – ingredienser vi inte såg så mycket av den här gången. Möjligen med undantag för den tredje perioden då HHC började jaga med större desperation utifrån ett 2-0-underläge och faktiskt var riktigt nära att gå ikapp och där periodens skottstatistik 5-18 ändå visar att det finns en högre kapacitet och en plattform att jobba ifrån för att ändå kunna vända det hela på hemmaplan.<

/p>

Nu var det framförallt i den andra perioden som HHC tappade spelet sedan Köping inlett perioden med ett ledningsmål redan efter 1.08 och sedan faktiskt kunde ha haft en större ledning än de 2-0 man hade inför tredje perioden. Då var det bara ett par prakträddningar av #1 Magnus Åkerlund i frilägen för Köping som höll HHC kvar i matchen.

Tyvärr råkade HHC också ut för ett svårt avbräck mitt i jakten på en kvittering när #13 Simon Löf fick lämna banan i början av tredje perioden efter att ha fått en Enköpings-rensning rakt upp i ansiktet.

– Jag tycker ändå att vi kom ut bra och skapade en del framåt, men vi har haft en tendens att tappa i andra perioden, speciellt när vi får ett baklängesmål. I den tredje perioden var vi bra, men det går inte att lämna två måls försprång i så här jämna matcher, tyckte ”Lillis” Lövblom, som inte var överraskad över att det blev så många hemmasegrar i den första ronden.

– Nu får vi ta en funderare på det här och prata igenom situationen, men det hjälper inte att bara fokusera på eventuella fel. Det är bättre att ta vara på det som var bra och istället gå därifrån. Nu är det bara att jobba vidare utifrån det här läget, det är vad det handlar om, konstaterade HHC-tränaren.

Den mållösa första perioden var tät med få riktiga målchanser, men med ett litet övertag för HHC, som fick den stora chansen att ta ledningen med ett power play efter 13.12, men då bara hade ett farligt skott på mål. I slutet av perioden klarade sig HHC sedan helskinnat ur ett box play.

Den andra perioden inleddes med 1-0 redan efter 1.08 när Enköpings Jonte Berg vann en kamp och var först med klubban framför HHC-målet när han stötte in ledningsmålet.

Resten av perioden blev jobbig för HHC och när 2-0 kom på ett sologenombrott där Anton Karlsson lätt tog sig igenom ett passivt försvar var uppförsbacken ett faktum. HHC hade bara sex skott på mål i andra perioden vilket naturligtvis är långt under godkänd nivå.

I tredje perioden kom sedan HHC ut med en helt annan gnista och när #9 Filip Lander smällde in 2-1 i power play redan efter 4.18 började tron på en vändning växa och det var också riktigt nära en kvittering i ett dramatiskt slut där HHC fick chansen att plocka målvakten och spela 6 mot 4 i ett power play efter 17.33. Tyvärr drog HHC på sig en egen utvisning och därmed minskade också oddsen för en utjämning och Köping kunde hålla undan.