Helgsummering från norrserien

Helgen i den norra serien inleddes under fredagskvällen med en het derbymatch mellan Kalix och gästerna Boden i PART Arena. Bortalaget började matchen bäst och hade en 0-2-ledning djupt in i den tredje perioden när två powerplay-mål av Kalix tog matchen till övertid där Bodens Lucas Hedlund blev matchvinnare med sitt 2-3-mål. Matchen var också den tidigare SHL-profilen Per Ledins första match i Bodentröjan sedan han signerade förra veckan. Ledin bildade en lyckosam kedja med Robin Askerbrand och Christian Pettersson och var inblandad i Hedlunds avgörande mål i övertiden.

– Det är bra och skridskoskickliga killar, så vi sa att vi skulle gå ut och jobbar hårt och bara köra. Vi ville vara jobbiga att möta, sa Ledin till Bodens hemsida om sina kedjekamrater och passar även på att hylla de tillresta Bodensupportrarna.

– Det var ett jävla drag på dom och dom gjorde en fantastisk insats.

Helgen fortsatte med matcher under söndagen där Örnsköldsviks storseger mot SK Lejon stack ut allra mest. Den förkrossande 7-2-vinsten var lagets fjärde raka seger och Pontus Englund låg i allra högsta grad bakom segern med sina tre mål och i målet räddade Oliver Dackell 14 av 16 Lejonskott.

– Det är väl inte något snack idag, vi är bättre än SK Lejon och vinner fullt rättvist, summerar Örnsköldsvikstränaren Lennart Hermansson på klubbens hemsida efter segern.

 

Helgens resultat från Hockeyettan Norra:

Kalix – Boden 2-3 eft. förl

Teg – Vännäs 5-1

Kiruna AIF – Asplöven 4-3 eft. förl

Piteå – Kiruna IF 2-1

Örnsköldsvik – SK Lejon 7-2

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Mats Engfors