Köping säkrade Allettanplatsen mot Borlänge

Köping – Borlänge 4-2
Borlänge hade inför matchen inte förlorat en enda match under ordinarie tid. Allettanjagande Köping lyckades efter en mycket stark inledning på den andra perioden gå ifrån till en 3-0 ledning mot seriesuveränen.  Borlänge reducerar efter 8.20 till 3-1 men fem minuter senare så matchens främste aktör Jonathan Ström 4-1 vilket var hans andra mål för kvällen. I slutperioden reducerar Borlänge till 4-2 men Köping lyckas hålla undan och blir därmed första lag att vinna mot Borlänge under ordinarie tid denna säsong. Segern betyder dessutom att man är kvalificerade för spel i Allettan.

Grums – Arboga 3-1
Grums och Arboga är två lag som jagar en plats i Allettan. Efter två perioder stod det 1-1 matchuret och skottstatistiken var 23-23. Men i den sista perioden avgör Grums genom Lukas Söderlund satt sitt fjortonde mål för säsongen. Och när Arboga försöker forcera efter en kvittering gör Jesper Norbäck 3-1 till Grums i tom bur. Resultat innebär att Grums just nu ligger på en femteplats tre poäng före tabellsexan Arboga. Redan imorgon kan Grums säkra Allettanplatsen om man tar två eller tre poäng mot Borlänge borta i den uppskjuta matchen. Annars har man ytterligare en chans på onsdag då man möter Skövde borta. Arboga möter Forshaga hemma och måste vinna den matchen under ordinarie för att ha en chans att passera Grums.

Malung – Skövde 1-2

Skövde spelade idag bort Malungs chans att ta sig till Allettan. Västgötalaget som haft en tung säsong vann dagens match med 2-1 och passerade därmed Kumla i tabellen. Matchavgörande 2-1 gjorde Skövdeforwarden Oskar Back med bara 5.04 kvar att spela.

Mariestad – Surahammar 5-3
Tabelltrean Mariestad vände underläge 0-3 till seger 5-3 hemma mot tabelljumbon Surahammar. Mariestad hade ett massivt övertag i skottstatistiken och förde även spelet men med 16 minuter och 37 sekunder kvar att spela låg man under med 0-3. Men sedan vaknade västgötarna och vände på steken efter bland annat två mål av Albin Sethsson.