Huddinges glöd spräckte nollan

Huddinge kom till Hudik med tillräckligt stort glöd för att spräcka HHC:s 20 matcher gamla förlustnolla i en match som var betydligt jämnare än vad siffrorna visar.

0-3 (0-1, 0-0, 0-2) slutade matchen efter ett avgörande skede i tredje perioden som väckte stort missnöje hos både hemmaspelarna och de drygt 700 åskådarna.

Hemmalaget hade verkligen inte marginalerna med sig den här gången och blev rejält drabbat av att både #15 Adam Seydlitz och #33 Tommy Stenqvist försvann ur matchen med skador samtidigt som #40 Markus Kinisjärvi fick matchstraff (5+20) i tredje perioden för en slashing och bara sekunderna senare åkte på en ny utvisning där Huddinge kunde avgöra matchen.

Att dessutom fyra av HHC:s unga spelare hade en lördagsmatch med J20 i benen gjorde inte saken bättre när HHC skulle försöka vända på steken, men där krafterna då inte riktigt räckte till.

– Domaren får döma och vi tjänar ingenting på att klaga i efterhand, konstaterade ”Lillis” Lövblom, som ändå menade att hans spelare jobbade och försökte, men inte fick någon utdelning på alla sina chanser, främst i andra delen av andra perioden där HHC hade både flera närskott och frilägen utan att få pucken förbi duktige Pontus Eltodius i Huddinge-målet.

– Och sedan blev vi ju rätt skadeskjutna när skadorna kom, tyckte HHC-tränaren i sin sammanfattning.

När Adam Seydlitz i mitten av andra blev liggande helt orörlig i flera minuter efter en sargduell i hög fart och sedan fick hjälpas av banan var det nog många i Glysishallen som kände att matchresultatet den här gången kändes rätt likgiltigt.

– Vi får avvakta någon dag innan vi vet hur allvarliga skador Seydlitz (knä) och Stenqvist (baksida lår) har. Det är förstås aldrig bra eller roligt att förlora, men på något sätt kan det väl vara bra att nollan nu är spräckt så att vi inte behöver prata mer om den saken, tyckte ”Lillis” Lövblom.

Huddinge kom ut starkt och tog ledningen efter 15.37 i den första perioden efter en lyftning in mot mål där förre HHC-spelaren Oscar Bergkvist var sist på pucken.

I den andra perioden var det i långa stycken HHC som förde spelet, men Huddinge hade både kraft, vilja och kunnande för att hela tiden vara ett hot. HHC hade i mellanperioden 11 skott på mål, men fick inte hål på Huddinge, som då kom undan tack vare ett starkt målvaktsspel.

I den tredje perioden utnyttjade Huddinge två gånger sina numerära överlägen. Först kom 0-2 på ett skott från Robin Karlsson som Åkerlund räddade, men inte kunde hålla kvar, och sedan kom det helt avgörande 0-3 när Huddinge fick lång tid i spel 5 mot 3 och där Björn Jonasson till slut kunde dra in lagets tredje mål.

Att HHC ändå avslutade matchen i spel utan målvakt, för att åtminstone få till ett reduceringsmål, sänder förstås tydliga signaler om vad tränarna vill. Nu väntar en avslutande

grundseriematch mot Sollentuna borta på onsdag och sedan drar AllEttan igång i mellandagarna.

Det återstår då att se vilka spelare HHC har tillgängliga när allvaret inleds. Nu fick till exempel #67 Willam Mann göra come-back i laget när Stenqvist lämnade isen. Det kan bli större bekymmer på forwardssidan om Seydlitz blir borta länge och när Isak Stenlund-Ädelgran ännu inte är tillbaka och Martin Naenfeldt inte har ersatts

Skribent: Lars Gösta Larsson